Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Duyarlılık mı! O da ne?

Duyarlılık mı! O da ne?
 

İş yerimin bulunduğu cadde ana cadde olmasa da trafiğin yoğun olduğu bir cadde. Özellikle tam karşımızda pazar yerinin olması bazı günler bu yoğunluğu daha da arttıyor. Cadde, etrafındaki sokaklarla birlikte dev bir otoparka dönüşüyor. Gelen giden araçların sayısını tutmaya kalksam sanırım bir defter açmam gerecek.

Tam iş yerimizin önü hafif yokuş. Bu yüzden de biraz acemi olan sürücüler iki araç arasına park etmekte zorlanıyorlar. Ve biz de o malum çarpma seslerini sıkça duyuyoruz. Ancak çarpan araç çarptıktan sonra acemilikten sıyrılıp son hızla olay yerini çok rahat terkedebiliyor.

Fakat dün şahit olduğum olayda çarpan aracın kaçması pek kolay olmadı. Biz dışarı çıkıp park halindeki araca hem önden hem de yandan vuran aracın plakasını almayı başardık.

Vurulan araç son model bir araçtı. Ve çarpan aracın boya rengi bile açıkça görülebiliyordu.

Bir müddet aracın sahibini bekledik. Fakat işe güce koyulup ta araç oradan ayrılırken görmeme ihtimaline karşı bir pusula yazıp aracın sileceklerine iliştirdik.

Notumuzda çarpan aracın plakasını ve kendimizi tanıtan bir yazı vardı.

Akşam üzeri vurulan aracın iş yerimizin önünde olmadığını farkettik. Notu görmemiş olmasına imkan yoktu. Aracına vurulmuş olduğunu da farketmemiş olamazdı. Ama bize uğrayıp olay hakkında bilgi de istememişti. Sanırım bu kazanın faturasını kendi başına ödemeyi daha kolay bir yol olarak seçmişti ve buna yeterli maddi imkanlara ya da sigorta poliçesine sahipti.

Ne olursa olsun biz vatandaş olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmiştik. Ama yine de ''Allah Allah'' demekten kendimizi alıkoyamadık.

Buna rağmen bu tür şahit olduğumuz olaylarda aynı tavrı sergilemeye devam edecektik.

Belki bundan sonraki aracın sahibi için bir çizik faturası bile çok önem taşıyor olabilir!

 
Toplam blog
: 240
: 1628
Kayıt tarihi
: 18.08.06
 
 

Zamandan şikayet ederken, ne kadar hızlı aktığını fark edemeden geçmiş yıllar. Kırklı yıllar, kır..