Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

Duyduğuma göre hala yaşam arşivini oluşturmayanlarınız varmış

Duyduğuma göre hala yaşam arşivini oluşturmayanlarınız varmış
 

*


Arkadaşlarımdan bazılarına soruyorum; “yaşam arşivini oluşturuyor musun?...

O da neyin nesi demiyorlar ama, öyle bir yüz ifadesiyle bakanlar oluyor ki, neyi kastettiğimi anlayamadıkları ancak bu kadar güzel ifade edilir.

Bahsettiğim şey; bilgi saklamanın, arşivlemenin, hem de dijital dünyada bu işleri yapmanın bu kadar kolay ve az maliyetli olduğu bir evrede sizin kendi adınıza, sistematik ve organize bir şekilde neylerinizi biriktirdiğiniz.

Kendi belgeselinizi çekin demiyorum elbette. Ya da herkesin illa da bir web sayfası olmak zorunda da değil. Veya otobiyografi de hazırlayın demiyorum.

Çakma yazar olan mankenden bozma tipler gibi, hayat hikâyenizi yazıp ardından da kitap yazdım diye ortaya çıkılmasını zaten hiç tasvip etmiyorum.

Mevzuu bahis, misal şöyle olsun; arkadaş toplantısında aşka gelip cep telefonunuzla çektiğiniz fotoğrafları ya da videoları daha sonra hiç bakılmamak üzere bir kenara atmayın.

O kayıtlar, genelde yeni bir cep telefonu alana kadar önceki cep telefonunuzda durur ve yeni cep telefonu aldığınızda eski kayıtlara hiç ehemmiyet de vermeyebilirsiniz.

Öncekileri, yeni aldığınız cep telefonuna aktarma işiyle uğraşmayabilirsiniz meselâ…

Önemli bir yanılgı da; söz gelimi iş yerindesiniz ve arkadaşlarınızla toplu bir fotoğraf çektirdiniz. Cep telefonunuzdan minik bir video kaydı da gerçekleştirmiş olabilirsiniz.

Evet, zaten aynı işyerindesiniz ve o arkadaşlarınızı da her gün görüyorsunuz.. Sonra, önümüzde birlikte geçireceğimiz zaten koca bir dönem var deyip sakın iş yerinde kayıt altına aldığnız dosyaları önemsememezlik etmeyin.

İşte yaşam arşivinizi oluşturmanız gerektiği tam da bu noktada devreye girer.

Bilgisayarınızda kullanabileceğiniz, marketlerde düşük fiyatla satılan flash bellek denilen cihazlardan bir tane edinin.

Ve tüm o dosyaları belli bir düzen içerisinde kendi anlayacağınız kolaylıkta sınıflandırarak isimlendirip kategorize edin.

Vay benim fotoğraf makinem zaten iyi çekmiyor, yok bu cep telefonumun mega pikseli mikseli düşük, yok çözünürlüğü mözünürlüğü iyi değil gibi bahaneler de üretmeyiniz.

Şu an cep telefonunuzda ya da başka herhangi bir ortamda kayıt altına aldığınız size ait bu dijital belgeler, bir süre sonra ciddi anlam kazanacaktır.

Unutmayın; hayat, siz bir süre sonra hayatımda ne gibi değişiklikler olacak diye beklerken, içinde bulunduğunuz şu andır aslında.

Sabrın sonu ile

Post scriptum : Bir önceki Orjinal Fotoğraflarıyla Lüküs Hayat adlı yazıma ait fotoğraf yükleme işlemi tamamlanmıştır. Dileyenler buradan bakabilir.

 
Toplam blog
: 269
: 1885
Kayıt tarihi
: 08.01.07
 
 

Kabataş Erkek Lisesi Matematik (1992) Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mak..