Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '13

 
Kategori
Güncel
 

Duymadıysanız duyun; Türkiye’de tiyatro oyuncusu oyunu varsa kendi düğününe bile gidemiyor

Duymadıysanız duyun; Türkiye’de tiyatro oyuncusu oyunu varsa kendi düğününe bile gidemiyor
 

İstanbul Şehir tiyatroları ile ilgili böyle bir söylenti geldi kulağıma; meğer doğruymuş. Oyuncu evlenecek, düğünü olacak; ama o gün oyunu var; izin verilmezmiş. Hatta oyunculardan birinin babası ölmüş, cenazesine bile gidememiş; izin vermemişler.

Ya tamam, oyunda rolün var, sen olmazsan oyun sahne almaz. Ama yani bir insanın kendi düğününe gidememesi ne demek ya! Babasının cenazesine gönderilmemesi ne demek! Tiyatro bir sanat. Üstelik insanları eğiten bir sanat. Ama oyuncusunu kendi düğününe bile göndermiyor. Adamın babası ölmüş, cenazesine yollamıyor.

Duyduklarımız umarım doğru değildir. Tiyatroya ilgi gün geçtikçe azalıyor. Acaba bu kabul edilemez, tuhaf davranışlar yüzünden mi? Valla bunu yazmak istemezdim doğrusu. Ama ihtimal ki çalışanların mağduriyetleri böyle şikâyetlerle kulağımıza kadar geldi. Mutlaka doğrudur demiyorum. Belki bize yanlış aktarıldı. Ama ne olursa olsun bu konuda bir rahatsızlık olduğu açık.

Kişinin kendi düğünün hele de ölümün mazereti olamaz. İnsan hakları konusunda örnek olması gereken bir kurumun böyle bir skandala imza atması gerçekten çok üzücü olur.

Türk tiyatrosunun adının böyle şeylerle kirlenmesine gönlümüz razı olmaz. Bizimkisi bir hatırlatmadır. Böyle bir şey yoksa ilgililer açıklamada bulunursa seviniriz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..