Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Ebedi sevgililik ütopyası

Ebedi sevgililik ütopyası
 

Evlilik “müessesi”ni reddediyor; onun yerine “ebedî sevgililik” kavramını kullanmayı tercih ediyorum. Niçin?

Çünkü, evlilik bir kurum olarak algılandığı için bir süre sonra ister istemez evde, çevrede görülen roller model alınıyor. Güvensizliğin belirtisi olan– dozu belirlenemeyen- kıskançlık krizlerinin neden olduğu kavgalar, karşısındakinin de bir “birey” olduğunun gözardı edilmesi nedeniyle aşırı sahiplenmeler, eski mevzuların sürekli gündeme getirilmesi, en önemlisi de “biz” olamamak... Zaman içinde de şikayetler başlıyor; kadının dırdırcılığı, erkeğin umursamazlığı... Derken de ipler geriliyor, bir süre sonra da kopuyor.

Peki “ebedî sevgililik” nedir? Esası sevgili olduğunuzu asla unutmamanız kaydıyla, imzayı atıp aşkınızı yasallaştırdıktan sonraki süreçtir. Çünkü, gerek içinde yaşamış olduğumuz toplumun yaptırımları, gerekse yasalar önünde ilişkinizin kanıtlanmasının olmazsa olmazıdır.

1. Yasal sevgililik: Süreç; seramoniler bitip birlikte özgürlüğe kavuştuğunuz anda başlar. Evinize girdiğiniz andan itibaren unutacaksınız o seramonileri. O kurallar yumağının akla gelmemesi için, hatta mümkünse alyans da takılmayacak. Unutmayın siz sevgilisiniz, yasal sevgili.

2. İletişimi elden bırakmayın: Sorunlarınızı sıcağı sıcağına konuşarak çözün. Seslerin yükselmeye başlayacağını anlar anlamaz mekan değiştirin, dışarı çıkıp hava alın. Konuşup, sohbet ederek çözülemeyecek olumsuzluk yoktur. Ama o konuyu çözmeden de günü bitirmeyin. Yatağınıza asla küs, dargın girmeyin.

3. Haklıyı, haksızı aramayın: Bu sorunu büyütür, çözüm arayın. Objektif yaklaşın olaya; hatayı kendinizde bulursanız özür dilemek için beklemeyin. Özür dilemek insanı küçültmez aksine ilişkinizi büyütür.

4. Yangına körükle gitmeyin: Biriniz eve sinirli gelebilir veya evdeki bir şey sinirlendirmiştir. Bağırmaya başlarsa aynı şekilde karşılık verip daha da yükseltmeyin tansiyonu. Eski defterleri açmayın sakın (zaten eski defterler kapatılıp imha ediliyor).

5. Aileleri karıştırmayın: Siz ailenize laf söyletir misiniz? Hiçkimse ne annesine babasına, ne de kardeşlerine laf söyletir. Sakın ola ki ortalığı ayağa kaldırabilecek olan “annen şöyle dedi,...” ile başlayıp devam eden cümleler kurmayın. Veya yalnızken aileler tarafından yapılabilecek dolduruşlara gelip de evdeki huzurunuzu kaçırmayın.

Devam edecek...

 
Toplam blog
: 9
: 1431
Kayıt tarihi
: 13.09.06
 
 

Edebiyat mezunuyum ama hayat beni özel sektöre sürükledi. Bu mutsuzluktan yazarak kurtulabiliyorum a..