Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '15

 
Kategori
Güncel
 

Egemenlik hakkı

Egemenlik hakkı
 

Ruslar Türkiye’nin egemenlik hakkını ihlal etti ! Güya bu, güçlü bir devletin gururuna yediremeyeceği bir durum olduğu için Türk Hava Kuvvetleri de gereken (!) cevabı verdi. Peki Türkiye, egemenlik hakkı var mıydı ki Ruslara karşı onu koruma gereği duydu?

Türkiye NATO üyesi bir devlet olarak imzaladığı anlaşmalar dolayısıyla ABD uçaklarının Ortadoğu’da bombalar yağdırmak için hava sahasını kullanmasına kayıtsız şartsız izin veriyor. İncirlik Üssü’nden kalkan uçaklar istediği zaman istediği yerde dolaşıp Türk hava sahasını kullanmakla kalmayıp Türkiye’nin her yerini gizlilik gözetmeksizin didik didik ediyor. Amerikan askerlerinin Adana’daki vukuatları da cabası.

Rusya-Türkiye arasında yaşanan olaylar üzerine Türkiye’nin cengaver milliyetçileri de her zamanki gibi hiç gecikmeden harekete geçerek Ruslara hakaretler yağdırmaya başladı. Oysa ki cehaletten kurtulup ABD’nin Türkiye’de zerre kadar askeri gizliliğe riayet etmeden istediğini yapabildiğini görebilseler. Ama onların klasik Rus düşmanlığı, diğer ve gerçekten tehlike ihtiva eden bir düşmanı görmelerine engel oluyor. Onlar her daim Ruslar ve Çin ile uğraşmayı marifet sanırlar.

Yunan başbakanı Aleksis Çipras da Rusya-Türkiye geriliminde haklı olarak Türk uçaklarının kendini kanıtlama ve korkutma amacıyla Ege’deki hava sahası ihlalleri ile Asya ve Afrika’dan gelen ve denizde ölüme terk edilen göçmenlerden para kazanan Türk kaçakçıları gündeme getirdi.

Şunu kabul edelim; Türkiye Rus uçağını hava sahasını ihlal ettiği için değil, Rus ordusunun Suriye’de Esad’a destek amacıyla teröristleri bombalamasını hazmedemediği için düşürdü. Davutoğlu’nun emri bizzat verdiğini itiraf etmesi zaten her şeyi açıklamaya yetiyor. IŞİD’e destek veren, bir terör örgütünden ucuz petrol temin eden ve Esad’ın devrilmesi için mücadele eden hükümet elbette ki tüm bu çıkarlarının zedelenmesine karşı harekete geçecekti. Amerikan uçakları Türk topraklarından izinsiz silahlı sorti yaparak Ortadoğu’da istediği kadar Müslümanı katletsin, Türkiye’nin tüm güvenlik unsurlarını ifşa edecek uçuşlar yapsın, Türkiye ise tüm NATO üyesi müttefiklerini güldürecek biçimde egemenlik hakkının ihlal edildiği iddiasıyla ve yanlış hamlelerle Rusya’ya düşmanlık etsin.
 

 
Toplam blog
: 45
: 1915
Kayıt tarihi
: 28.03.12
 
 

1981 yılında Bursa'da doğdu. İnönü Üniversitesi Tarih Bölümü ve Uludağ Üniversitesi Türkçe Eğitim..