Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '13

 
Kategori
Yeni Ürünler
 

Eğitim teknolojilerinde yeni bir soluk: TabX

Eğitim teknolojilerinde yeni bir soluk: TabX
 

TabX


Elektronik oylama, veri toplama ve analiz sistemi olan Keypad‘i Türkiye’ye ilk getiren firma olan Teknika, tablet PC üzerinden çalışan yeni ürünü TabX ile sınıf içi eğitim sistemine yeni bir soluk kazandırmaya hazır.

Eğitimde amaca ulaştıracak etkili bir sistemin kurumlara katacağı artı değere ve tablet bilgisayarların öğrenciler üzerinde oluşturacağı olumlu motivasyona dikkat çeken Teknika, okulların uzun yıllar kullanacağı bir sistemi çok iyi inceleyerek seçmeleri gerektiğini belirtiyor.

Öğretmenin tabletini akıllı tahtaya çeviren TabX uygulaması, sınıflarda kullanılan akıllı tahtadaki tüm özellikleri taşımakta. Öğretmen tabletini kablosuz olarak akıllı tahta olarak kullanabilmekte, yaptığı çizimler eş zamanlı olarak projektör aracılığıyla beyaz perdeye / tahtaya yansıtılmakta. Böylece öğretmen, akıllı tahtayı kullanmak için bir noktada sabit olarak durmak zorunda kalmıyor. Aynı zamanda öğretmenin tahtayı kullanırken öğrencilere sırtını dönmesi sorunu ortadan kalkıyor. Diğer yandan,  projektör yardımıyla kullanılan akıllı tahtalarda öğretmenin gölgesinin tahtaya düşmesi sorunu ortadan kalkıyor.

Öğretmenin istediği öğrencinin tabletini projektöre yönlendirebilmesi sayesinde öğrenci tahtaya kalkmadan tahtadaki görevini yapabilmekte.

Devam edecek olursak; TabX üzerindeki akıllı tahta uygulamasında hazırlanan içerikler, kaydedilip defter uygulamasına eklenebiliyor ve bu içerikler daha sonra tekrar kullanılabiliyor.

Sistemin bileşenleri arasında defter ve yine tablet üzerinden uygulanan sınav ve quiz yapısı var. Hatta sınavın başlaması / görüntülenebilmesi ve tamamlanması için öğretmen tarafından tarih ve saat girilebilmesi sayesinde TabX üzerinden sınavlar sınıfta yapılabildiği gibi, evden de yapılabiliyor.

Gelişmiş bir raporlama yapısı ve okul yönetim sistemi sayesinde hem öğrencilerin performansları ölçülebiliyor, hem de  tüm okulun iş akışları düzenlenebiliyor.

Veliler de unutulmamış: Sistem üzerinden onlara da bilgilendirme gönderilebiliyor.

Bir eğitim kurumunun tüm süreçlerini yönetebilmesi, performansları ölçebilmesi sayesinde TabX teknolojinin eğitime sunduğu en güzel hizmetlerden biri olmaya aday.

 
Toplam blog
: 7
: 617
Kayıt tarihi
: 14.03.11
 
 

İ.Ü. İktisat Fakültesi Ekonometri mezunuyum ve Bilişim Uzmanı olarak çalışmaktayım.. Neden ikaros? Ç..