Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '11

 
Kategori
Eğitim
 

Eğitimin önemi

Eğitimin önemi
 

Oku


Sözlerime Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir konuşmasından anekdot aktararak başlamak istiyorum,


“Öğretmenler! Yeni nesli Cumhuriyet’in fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır Eserin kıymeti sizin maharetiniz ve fedakar lığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir”

“İsterim ki, daima idealimi gençlere aşılayasınız ve daima korumak hususunda çalışasınız”


Burada verilen mesaj aslında konunun özünü teşkil etmek de, önemli olan meşakkat’li bir yola girmiş olan evlatlarımızı dört duvar arasına koyup tek düze yaşam modülüne uydurmak değil önemli olan ehil olan eller yetiştirmektir.


Eğitimin önemi de buradadır hayatımızın en erken evresinde başlayıp son nefesimize kadar süre gelen bir öğretidir. Bu öğreti öyle ki devletlerin kader’lerini de belirlemektedir. Gözümüzün önüne Japonya’yı ve Almanya’yı getirelim her iki ülkede Savaş’tan yenik ayrılmalarına rağmen bu gün geldikleri konum itibari ile bizlerden çok daha ileridir. Acaba bu nasıl gerçekleşti sizce, Tabiî ki eğitim sayesinde son güçlerini ehil nesiller yetiştirmek için harcadılar ve kazandılar. Bizler bu zamana kadar bu konuda yanlış yaptık ucuz politikalar üreterek yeteneklerimizi harcadık onları dünya arenasına çıkaramadık neden. Çünkü gereken özeni göstermedik.

Hz Muhammed SAV dediği gibi “ Bir âlimin ölümü bir milletin ölümü kadarbüyük bir kayıptır.” Bu iki değerli insan bizim milletimiz için dini ve milli yönden bizleri en iyi şekilde temsil etmektedir ve eğitim konusuna verdikleri kıymet aşikârdır.

 

Uğur Güler

 
Toplam blog
: 5
: 300
Kayıt tarihi
: 29.09.11
 
 

Yüksek Okul İşletme Müdürü Satranç Dama Uzay     ..