Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '22

 
Kategori
Eğitim
 

Eğitmek Bedava Olunca!

Kim verirse versin, Allah bile verse insanoğlu bedava bulunca değerini bilmiyor. Bedava diye gereken değeri vermiyor. Hâlbukine kadar değerli ama bedava ya değersiz zannediyor.Ne büyük yanılgı. Öte yandan kendisi zehir, adı da kötü ama bir o kadar pahalı. Pahalıysa yok ki ehemmiyeti, değerli işte o kadar.

Şöyle arkamıza yaslanıp bir düşünelim; Allah verdi diye hayatlar değersiz, su değersiz, hava değersiz. Gerçekten öyle mi? İnsan nefes alamadığında anlıyor en değerli şeyin o anda nefes almak olduğunu. Ya da susuz kalınca. İlla çöl mü olması lazım dünya ama anlatmak ne mümkün. Kendi insan, varlıkların en akıllısı ya! Biliyor her şeyi. Öte yandan insanoğluna zararlı ve ucuz bir şey bulmak bir o kadar zor ki. Hepsi parayla, hepsi insan hayatına bedel. Bir kilo taş yerine göre milyonlarca insan hayatına denk. Onun uğruna ölen insan, yitirilen insanlık.

Bizler misal; vatan bedava sanıyoruz ya daha birkaç gün önce 18 Mart’ı andık. Milyonlarca insanımızı kaybettiğimiz savaşlarla vatan olan bu topraklar bize ne kadar da değersiz geliyor olmalı. Sözle değil, yaptıklarımızla kanıtlıyoruz adeta bunu.

Bedava olan değersiz algısı çok tehlikeli gerçekten ama bu değişmez gerçek. Kitap mı? Bedava ise değersiz, eğitim mi bir o kadar değersiz. Kitaplar uzunca zamandır bedava, buna mukabil insanlar bedava bulunca yaşları ne olursa olsun bedavaya verilen değeri verdiler ve çöplerden toplanan kitaplar yıllardır okul açıldıktan en fazla bir ay sonra dağıtılmasının üzerinden henüz bir ay geçmeden hurdacıyla buluştular. Çöp niyetine… İşte o yüzden insanlığa bedavanın aslında bedava olmadığını öğretmek gerek. İlaç olsa bedava çöp oluyor, zehir olsa parayla miligramla satılıyor vesselam. Bedava algısı ne kadar kötü. Hâlbuki ya gerçek, gerçek ne. Gerçek mi? Sabredin öğreneceksiniz, öğreneceğiz emeksiz yemek olmayacağını, ekmeden yenilmeyeceğini, başkasının emeğiyle önümüze gelenlerin bir sebeple geldiği, büyük ihtimalle de fare tuzağı olduğunu. Sabreden derviş muradına ermiş! Sabredin, daha neler göreceksiniz lafla olmadığını!

Yapay gündemlerle oyalanan insan, anlayacak kazın ayağının öyle olmadığını. Yıllardır diyoruz. Bedava yoktur. Değersizler değerli, değer bilmeyenlerden sebep!

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..