Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '09

 
Kategori
Güncel
 

Ekonomik Kriz Hayatımızı Nasıl Etkiledi?

Ekonomik Kriz Hayatımızı Nasıl Etkiledi?
 

www.tepekoy.org'dan alıntıdır.


Bu günkü Milliyet Blog bültenine göz atarken; krizin hayatımızı nasıl etkilediğini ve gözlemlerimizi anlatmamızı tavsiye eden bir notuyla karşılaştım. Ve birkaç gün önce bir yakınımın yaşadığı bir olayı aktarmayı uygun gördüm. Ebeveynler kendi yakarken, bu ortamda çocukların nasıl bir ruh haline büründüklerini gösteren güzel bir örnek. Dört duvar arasında yaşananlar ve dışarıdan gelen etkilerle geleceğimiz çocuklarımız nasıl şekilleniyor oturup bir daha düşünelim istedim. Bu ortamda düşünecek olan sadece biz miyiz, o da ayrı bir konu….

KRİZ DÖNEMİNDE , İŞSİZLİK ÇIĞ GİBİ ARTARKEN VE SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN KREDİ KARTI BORÇLULARI VE BUNU DİKKATE ALMAYAN SAYIN BAŞBAKANIMIZIN AÇIKLAMALARI ÜZERİNE BİR İLKÖĞRETİM OKULUNDA 6. SINIFINDA İNGİLİZCE DERSİNDE BİR ÖĞRENCİ VE BİR ÖĞRETMEN ARASINDA GEÇEN BİR DİALOG....

Derste......

Çocuklar, şimdi anlamsız cümleler kuracağız, herkes bir cümle söyleyecek, ben de cevaplayacağım. Sırayla bekliyorum cümlelerinizi.... Sen kalk bakalım oğlum.

Çocuk, ayağa kalkar; İngilizce dersini zaten çok sevmektedir, derste de başarılıdır, aslında bu başarımı bilgisayarda runescape oyununa borçluyum der içinden kasılarak, ama bunu kimseyle paylaşmaz, ne de olsa o oyunda arkadaşları hep değişik ülkelerdendir, bu sayede yabancı dili olan İngilizce de, epey ilerlemiştir. Hemen kısacık düşünür ve der ki :

can you pay your credit card....(kredi kartı borçlarınızı ödeyebiliyor musunuz?)

Öğretmeni şaşırır, bu yaşta bir çocuktan böyle bir cümle, üstelik o çocuklara ne demiştir, onlara anlamsız cümle kurun demiştir. Bu çocuk ne demektedir böyle. Şimdi bu çocuğa ne söyleyecektir, hem bu çocuğun nesi vardır, neden böyle söylemektedir ??? Ve der ki :

i dont use credit card.... (kredi kartı kullanmıyorum)


Öğretmen öğrencisine sorar :’ Neden böyle dedin?’

Çocuk cevaplar: ‘ Siz anlamsız cümle kurun dediniz!’ (Aklından geçen başkadır, ama söylemez)

Akşam olup eve gidince olayı annesine anlatır, annesi şaşkınlık içindedir, ama anlamıştır nedenleri...
Yine de sorar, neden böyle dedin?

Çocuk cevap verir:’ aklıma ilk sen geldin ve başbakanın açıklamaları......’





Yorumsuz......

Daha doğrusu yorum, sayın büyüklerimizin...


 
Toplam blog
: 240
: 1628
Kayıt tarihi
: 18.08.06
 
 

Zamandan şikayet ederken, ne kadar hızlı aktığını fark edemeden geçmiş yıllar. Kırklı yıllar, kır..