- Kategori
- Güncel
Ekonomik krizden toplumsal krize

Ekonomik kriz bir yılı devirdi. Toplum artık işsizliği kader olarak algılamaya başladı. İktidar da.
İktidarların en önemli görevi toplumun aş ve iş sorununu cözmektir. Oysa ülkemizde bu iktidarın böyle bir sorunu yok sayması akıl alır gibi değil. Açılım deyip, mahkemeleri sınıra taşıdı.
Kim ki iktidarı eleştirmeye kalksa ulusalcı damgasını yiyor ve gazeteci ise işinden, vatandaşsa eşinden oluyor. Ya da inanılmaz iktidar savunucusu.
Öymen herkesin ağzında sakız. Özelliklede sayın Başbakan çok sevdi bu vesile ile Alevi'lerin tepkilerini. Alevi'ler sokaklara dökülse iktidar kesin güvenlik güçlerine talimat verecek "Sakın göstericilere müdahale etmeyin" diyecek.
Sivas madımak otelde yakılan 37 can'ın katillerinin dersim isyanına dersim katliamı demeleri düşündürücü değil mi? Maraş'ta hamile gelinleri katleden canilere karşı tıs'ları çıkmayan zihniyet ne kadar da Alevi dostu imiş şaşırmamak imkansız. Dersim isyanının bastırılması sırasında halkın katledilmesi herkesi üzmüştür. Keşke daha az zaiyat la isyan bastırılmış olsaydı. 70 yıldır herkesin bildiği dersim olayı nın bugün gündemde tutulmasının altında yatan açık değil mi?
İktidar Dersim isyanının bastırılış şekinin insanı yani ile ilgili değil. Onlara bu vesile ile Atatürk'ü vurmak için bir fırsat yakaladılar ve bunu kullanıyorlar. Ama unuttukları bir şey var ki. Açılım diyerek toplumu karpuz gibi ikiye bölen zihniyet Dersim diyerek dörde böleceklerinin farkında değiller. Her ne kadar sağduyulu olan alevi toplumu içinde radikallerinde olacağı unutulmamalı.
Açılımdan yana olduğunu söyleyen iktidar alevi'lerin de vergileri ile oluşan bütceden en fazla Diyanet'e eleman alarak saçılım peşinde. Öğretmen olmasada olur ama imamsız olmaz zihniyetinin yansıması bu. Laik'lik karşıtının odağı olduğu mahkeme kararı ile kanıtlanan iktidar dan bu beklenir.
Telekulak Başbakan'ı da dinlemiş. Ne kadar üzüntü verici bu demektirki devlet sırrı diye birşeyimiz kalmamış. Bunu tespit edemeyen bir iktidar hemen istifa etmelidir. Yargıtay'ı Danıştay'ı Cumhuriyet savcılarını dinlemeyi bırakıp sayın Başbakan'ı kim dinlemişse bulunmalı ve toplumu rahatlatmalıdır iktidar.
Ekonomik kriz artık toplumsal kriz'e dönmeye başladı. Bu kriz'i görmemek için kör olmak gerek. İktidar'ın da asli görevi toplumun sorunları ile ilgilenmesi için daha ne bekleniyor.