Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '09

 
Kategori
Güncel
 

Dersim kazan'ını kimler kaynatıyor?

Dersim kazan'ını kimler kaynatıyor?
 

Şu halimize bir bakın.

Her hafta bir konu gündeme bomba gibi düşüyor.

Cumhuriyet savcısı dinleniyor. Tabi Başbakan da.

Kriz hala şiddetini kaybetmedi. Kürt açılımı duvara tosladı.

AKP hükümeti kamu oyu desteğini kaybediyor.

Toplumun başı dönmüş durumda. Tam bu karışıklık içinde birileri düğmeye bastı. Allah CHP den ve onun kadrolarından razı olsun. Tam da zamanın da bir çuval inciri berbat ettiler. Dersim örneği ile. Be kardeşim. Bu kadar verilecek örnek bolluğu içinde nerden bulursunuz üzeri küllenmiş bir yarayı kaşımak size mi düştü. Baksanıza nasılda el ovuşturmakta sağcı basın. Ağzı kulaklarına varmış Atatürk düşmanlarının.

Gelelim bizim demokrasinin harcı Alevi canlara; Hiç yakışmadı, birilerinin ülkeyi bölme planlarına çanak tutmak hiç doğru değil. Neye tepki gösteriliyor? Dersim isyanı'na peki bu isyanı tasvip mi ediyorsunuz? Yoksa bastırılış şeklindeki yanlışlıklara mı? Bunu yaparken direk Atatürk'ü hedef aldığınızın farkında mısınız? AKP nin oyununa geldiğinizin farkında değil misiniz? Peki düne kadar "mum söndü yapıyorlar" diyenlerin birden bire alevi savunuculuğuna soyunmaları manidar değil mi? Onlara düşman olmanıza gerek yok ama aynı düşünmekte gerekmez.

Dersim isyanı bastırılırken yapılan yanlışa karşı olmak başka, Atatürk'ü arkadan hancerlemek başka.

Dersim kazanını kaynatanlar soğumakta olan bir yaraya odun atarak alevlendirenleri sevindirmek can'lara yakışmaz. Bu ülkeyi zorluklar içinde bağımsızlığa kavuşturanlar elbette yanlışlarda yapmışlardır. Biraz da hırsızın hiç mi suçu yoktu demek gerekmez mi.? Ermeni Fransız oyununa gelen isyancılar bu katliamın gerçek suçluları değil mi? PKK militanları ile mücadele etmeyip isteklerine boyun eğip güneydoğumuzda Kürdistan kurulmasına evet mi diyelim?

Amacımız Onur Öymen'in gaf'ı bahane edilerek kargaşa yaratmak olmamalı. Bizler bizi yok sayan bu iktidar'a saygılı iken 70 yıl önce olan bir olayı bahane ederek kargaşanın tarafı olmamalıyız.

Şunu unutmayınız hangi inanış olursa olsun, inançların alet edildiği oyunların arkasından çapanoğlu çıkmıştır.

Alevi açılımı saçmalığına sakın prim vermeyelim.

İncitildik ama incitmedik. Bu kadar fevri davranmanın ne bize ne de bu ülkeye yararı olmaz. Bu kargaşadan PKK ve AKP karlı çıkacak. Demokrasinin kurumsallaşmadığı bir Türkiye'de bize rahat yok. Yaşayacağımız başkaca da TÜRKİYE yok.

Sahi bu sünni, şafi kardeşlerimiz nezamandan beri alevi'leri destekler oldu?

Yavuz'ları, Kuyucu Murat'ları gördük, asla devlete isyan bayrağı açmadık.

Şehit aile'lerinin ellerinden Türk bayrak'larını alanlar nasıl oluyorda bizi alkışlıyor?

Bu sağcılar ne kadar da alevi dostu imişte bizim haberimiz yokmuş(!)

Alevi toplumu atılan taşın arkasından koşmayacaktır.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..