Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '12

 
Kategori
Evcil Hayvanlar
 

Elveda Pusi

Elveda Pusi
 

Seni ilk gördüğümde yani 12 yıl önce kabul et biraz şaşkındın. Başını bir yere sokmuş kıçını dışarda bırakmıştın. Seni, küçük bir tenis topu sanmıştık ki zaten o kadardın. O kadardın ama kimi görsen tükürüp korkutmaktan geri kalmıyordun. Ki Veteriner kadın bile tam'' ne sevimli şey bu'' diyemeden tükürüp tıslamandan korkup geri düşmüştü.

Küçük, kepçe kulaklı zayıf bir sarman yavrusuydun önce. Kendini herkese sevdirmez, kolay tava gelmez kızdı mı tipinden anlaşılır küçük bir kızdın. Sonra büyüdükçe güzelleştin, güzelleştikçe sevimli bir genç kız oldun. Ve seninle öğrendik bilmediğimiz cümle tüm gerçekleri.

Senden sonra cümlesini dert eder olduk hayvanların. Çöpte aç kediler varsa orada yiyeceklerini kimseyle paylaşmayan insanlar olduğunu, kedilerin karnı toksa orada artan yiyeceklerini paylaşan, bir köşeye su koyan güzel insanlar olduğunu anladık. Kedilerin de, köpeklerin de, kuşların da kalbi olduğunu, duyguları olduğunu anladık sayende. Sokakta yaralı bir hayvan bulunca geçip gitmemeyi, onu tedavi ettirmenin bir insanlık borcu olduğunu, ayağı kırık bir kedi tedavi olmazsa öleceğini senden sonra öğrendik.

Annesi kedilere ''defol ''diyen çocukların kedilere tekme attığını, annesi hayvanları besleyen çocukların hayvanları okşadığını öğrendik. Karşılıksız sevgi ne demekmiş senden öğrendik  daha ne olsun.

Yıllar geçtikçe, yokuş aşağı koşmaya başladıkça hayatın o kadar uzun olmadığını anladım anlamadım değil! Lakin, insan alıştığına konduramıyor ölümü. Çünkü, ölüm ayrılık demek artık sen de öğrendin. Sevdiğine bir daha dokunamamak, burnunu onun ıslak burnuna sürtememek, kucağına alıp sevememek demek. Ölüm, farklı yerlerde görüşmemek demek gülüm.

Sonsuz bir hayata gittin şimdi. Ruhun seni yaratan Rabbının yanında sevinçli sanırım. Çünkü hiç hata yapmadın, hiç üzmedin, bir kez masaya çıkıp yemek çalmadın, bir kuşu yakalamadın, kimseyle kötülüğün olmadı pür ü pak sevdiğim benim. Hiç hayvan sevmeyenler seninle hayvan sevdi. Hayvandan kaçanlar seninle pişti, önce hamdı sonra oldu. O bücür başınla ne çok iş yapmışsın şimdi anladım.

Senin sayende ev buldu yavru kediler. Senin sayende ameliyat oldular, tedavi oldular, yüzlerce çuval mama sen olmasan gitmezdi bir yerlere. Bir gece yarısı yiyecek verirken köpeklere Beykoz'da çöpe girmiş çıkamamış bir köpek görmüştüm. Ve camiden çıkmış geliyordu yaşlı amcalar. Ben o köpeği kucaklayıp çöpten çıkarırken  gördükleri manzara karşısında dili tutulmuştu hepsinin. Eve doldurduğum yavru kedileri kıskanmıştın , kapının altından elini sokup duruyordun hatırladın mı? Çocuğumuz olduğunda odasının kapısı kapalı diye az canımıza  okumadın, seni zilli.

Ayrılık zor gülüm. Sayende azıcık insan olduk eksik olma. Sen şimdi gerçek bir melek oldun umarım. Sonsuz hayatın sonsuz bir neşe içinde geçsin. Bizim sende hakkımız yok ama. Bizdeki hakkın için hakkın helal olsun gülüm. Sarı kaşlarından, yeşil gözlerinden, beyaz patilerinden öperim.

Mekanın ışıklı güzellikler içinde olsun.

 
Toplam blog
: 187
: 1260
Kayıt tarihi
: 02.10.06
 
 

İyiye ve güzele götürmeliyiz Dünyayı. Sürekli daha çok kazanmak, daha yukarıdan bakmaya çalışmak,..