Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '11

 
Kategori
Siyaset
 

Emek, demokrasi ve özgürlük blok'u

Emek, demokrasi ve özgürlük blok'u
 

Bdp ve Sol Partilerin katılımıyla oluşan Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blok'u


Korkularıyla yüzleşemeden bu zamana kadar gelen bir devlet anlayışının yetiştirdiği bireyler olarak, bize iktidar sahipleri tarafından kabullendirilmek istenen her düşünce bir korku ortamı yaratarak bizleri çaresizlik içinde bırakmıştır. Devletin benimsediği ideolojiyi muhalefet edenler, fişlenme ve işkenceyle başlayan bir sürecin devamında, birçok kesimin hayran olduğu idam sehpalarında, son bulduğunu biliyoruz. 

12 Haziran seçimlerine hazırlıklar sürerken kendisini Türkiye’nin ilerleme ve demokrasi lokomotifi olarak gören AKP’nin referandum zaferinden sonra takındığı milliyetçi tavırla bu trenin özgürlüklere yol almasından ziyade gelecek dönemde “ustalıklarını“ sergilemek adına suya sabuna dokunmayan bir iktidar partisi izlenimi sergilediğine tanık olduk. Özgürlükler ve yeni anayasa konusunda ezberinin dışına çıkamayan AKP’ye muhalefet müdavimi CHP ise her kesimden bir aday anlayışı ile yeni mecliste sandalye sayısını arttırarak değişimin inandırıcılığını gösterme mücadelesi içinde. 

Gerçekten halkın sorunlarını çözmek adına bu partiler geride bırakılan dönemde neler yaptılar? Her konuda Ak kara tartışması içinde ülkenin en büyük sorunları olan Kürt sorunu, inanç özgürlüğü, azınlık sorunu ve demokratik sorunlara karşı nasıl bir çözüm önerdiler? Halkın işsizlik sorunu başta olmak üzere işçinin emekçinin gençlerin hangi sorununu meclise taşıyıp, çözmek için bir irade gösterdiler ? Partilerin siyasi ideolojisine dönüşmüş bu tutumların arkasına gizlemek istedikleri, halkı çaresiz olarak göstermek ve alternatiflere kapalı olmayı öngörmektir. 

12 Haziran seçimlerinden sonra meclisin ilk yapacağı iş, yeni anayasa taslağı belirleyip bunun inşasını yapmak. Bunu yaparken bile demokratik olduğunu belirten bu partiler neden seçim barajını indirmedikleri sorusuna bir cevap verememektedirler. Anlayış olarak 1982 anayasasının değişmesi bile tartışılmayacak maddeleri üzerinden bir anayasa inşa etmeye çalışan partilerin gözetiminde sadece ismi yeni olacak anayasanın devletin milliyetçi, dogma kabul edilen ideolojisini benimseyeceği bir gerçektir. Meclisteki partilerin benimsedikleri milliyetçi, tek düze, geçmişten kopamayan ideolojileri arasından toplumun tüm kesimi kapsayacak eşitlik ve demokrasi adına beklentilere cevap verebilecek bir anayasa yapılması umudu bir ütopyadır. 

Emek Demokrasi ve Özgürlük Blok'u 

Halkını bu kadar çaresiz bırakmış, uzlaşmadan uzak bir ideoloji ile seçimlere hazırlanan partiler bu düzenin bekçileri olduklarını göstermektedirler. Halkın farklı kesimlerinden insanların mecliste temsil haklarını ellerinden alan, görmezden gelen bu partilere eşitlik ve demokrasi yolunda en iyi cevabı Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blok'u oluşumunun vereceğini düşünüyorum. 

Halkının seçimlerini görmezden gelen, sandalye kapma kavgasına dönüşen, parti başkanlarının iki dudağı arasından milletvekillikleri belirlenen adayların halkın iradesini temsil etmesi mümkün değildir. 

Seçim barajı ile meclise girmelerinin önüne kocaman set çekilen eşitlik, özgürlük ve barış mücadelesinde olan 16 parti halkın sesi ve çaresizliğine cevap olarak bir araya gelmişlerdir. Kimseye aidiyet zorunluluğu olmayan halkın sesinin mecliste yankılanması taleplerinin dile getirilmesi için yola çıkan Emek Demokrasi ve Özgürlük Blok'u görmek istenmeyen sorunların çözümü için bir araya gelmiştir. Yıllardan beri halkı parçala-böl- yönet taktiği ile peşinden sürükleyen partilerin oyununu bozmak, çaresizlik içinden bir umut olmak için 16 Parti Emek Demokrasi ve Özgürlük Blok'u çatısı altında toplanmıştır. 

Başta medya olmak üzere yaratılmak istenen iki başlı siyasetin iki dönemden beri halk için bir çözüm üretmediğini, kendisi gibi düşünmeyeni dışladığını yaşayarak gördük. Devletin tepesinde oynanan bu oyuna dur demek, gerçek halkın temsilcilerini mecliste bizleri temsil etmesi adına, oyum boşa gider anlayışını geride bırakarak, korkularımızla yüzleşmek için Emek Demokrasi ve Özgürlük Blok'una destek olunmalıdır. 

 
Toplam blog
: 32
: 823
Kayıt tarihi
: 12.03.09
 
 

29 yaşındayım Adanada yaşıyorum. Kendime ait bir kırtasiye dükkanım var. Aynı zamanda İşletme mez..