Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '11

 
Kategori
Siyaset
 

Haberal ile nereye?

Haberal ile nereye?
 

Dün Siyasi Parti aday listeleri Yüksek Seçim Kuruluna teslim edildi... Listeye girenler sevindi, giremeyenler üzüldü, hatta aralarında kırılanlar da olmuştur.. 

Bu seçimde Kılıçdaroğlu'nun alacağı Milletvekili sayısı hem CHP'nin hem de kendi geleceği için önemli görüyorum... Kısaca sınavdır Kemal Kılıçdaroğlu için 12 Haziran seçimleri.. 

Mısır, Lübnan, Libya'da yaşananlar Washinton tarafından organize edildiğini ve Türkiye'nin de aynı organize kapsamında organize edildiğine inandığım ve hangi siyasi parti iktidara gelirse gelsin değişen hiç bir şeyin olmayacağına inandığım için seçim sandığına gitmeyeceğimden dolayı benim için A Partisi, B Partisi önem taşımamaktadır. 

Siyasi arenaya objektif baktığımda, seçimlere iddialı şekilde hazırlanan Kılıçdaroğlu'nun beklenen başarıyı gösteremeyeceği öngörüsü içindeyim.. 

Lafı dolandırmadan Zonguldak'tan aday gösterilen Haberal konusuna değineceğim... Mehmet Haberal kimdir? Ergenekon zanlısı olarak tutuklu bulunan Pröfesör... İnanabilirsek, Böbrek nakli yaparak kazandığı para ile Hastane sahibi olmuş bir bilim adamı... 

Birinci soru; Ne oldu da herhangi bir Başhekim, Doktor veya bir Pröfesör değil de Mehmet Haberal tutuklanıyor? 

İkinci soru: Sağ görüşlü olarak tanınan Haberal neden CHP'den aday gösteriliyor? Üstelik Demirel'in ricalarıyla... 

Haberal, benim merhum pederimin ameliyatını gerçekleştiren bir hekim ve aynı zamanda hemşehrim...Topluma mal olmuş kişileri objektif değerlendirmeye çalışan biri olarak, Haberal'ın hemşehrim olması veya Profesör olması, onu Ergenekon tutuklaması ile ilgili yorum yapmayacağım anlamına gelmez.. 

Böbrek nakli ameliyatı yapılarak kazandığı para ile Hastane sahibi olabilen Haberal'den başka ben bir Doktor veya Profesör duymadım. 

Şimdi gelelim aday gösterilmesine... Ne diyor Kılıçdaroğlu zaman zaman? "Dokunulmazlık kaldırılsın" demiyor mu? Ee, tutuklu bir kişiyi dokunulmazlık kapsamına almaya çalışıyorsun... Bu bir çelişki değil midir? Aynı şekilde Mustafa Balbay için de geçerli... 

Bakın, CHP seçmeni aydın seçmendir... Seçimlerde nasıl tavır alacağını iyi bilir... Ergenekon tutuklusu bir adayı destekleyeceğini sanmıyorum... Ayrıca Zonguldak Ecevit'e özgü bir özelliği vardı... Kim takar Haberal'ı... 

Merhum Alparslan Türkeş'in oğlu bile Ak Parti'den aday listesine girebiliyorsa, siyaset'in ne kadar çıkar ilişkilerine dayalı bir oyun olduğunu görebiliyor insan... 

Bu oyunda kaybeden Kılıçdaroğlu olacağını üzülerek öngörü defterime kaydediyorum... 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..