Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '09

 
Kategori
Emlak
 

Emlak vergisi

Emlak vergisi
 

!


Kanun gereği gayrimenkulü olanlar, emlak vergisinin 1. taksitini son gün olan 31 Mayıs'ın hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle, 01 Haziran 2009 Pazartesi akşamına kadar yatırabilecek.

Bugün Kadıköy belediyesinin internet sayfasından kredi kartımla bina vergisinin ilk taksidini yatırdım. Selami Başkanın dediği gibi, Kadıköy de yaşamak ayrıcalık! Bu yüzden Kadıköy halkından, bina vergisinden ayrı olarak alınan, Taşınmaz Kültür Varlıkları Katkı Payı adı altında ki bu vergi, her sene bizlerden tahsil ediliyor… Böyle bir vergi kim bilir kaç kişiden alınıyordur. Bizlerden alınıp ta, diğer bina sahiplerinden alınmaması hukuka uygunmudur o da ayrı bir konu… Ben paşa paşa yatırdım katkı payımı. (neye katkıda bulunduğumu vallahi bilmiyorum.)

Emlak vergisi ile çevre temizlik vergisinin 1. taksit ödemesi 01 Haziran 2009 mesai saati bitiminde sona erecek.

Emlak vergisinin yanı sıra 2009 yılı çevre temizlik vergisinin (iş yeri ve diğer şekilde kullanılan binalar ile su ihtiyacını belediyece tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlar için) 1. taksit ödemesi de 1 Haziran akşamına kadar yapılacak.

Emlak vergisi ve çevre temizlik vergisinin 2. taksit ödemesi ise 1 Kasım 2009’da başlayacak. Kanunda son ödeme günü olan 30 Kasım'ın kurban bayramına rastlaması nedeniyle, ikinci taksit 1 Aralık Salı günü akşamına kadar ödenebilecek…

Evlerinizde sağlık ve huzur içinde yaşayın…

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..