Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '07

 
Kategori
Blog
 

En iyi blog nasıl yapılır?

En iyi blog nasıl yapılır?
 

En iyi blog nasıl yapılır, bakın nasıl yazılır demiyorum. İyi blog yapmanın bir çok yolu var. Blog yazmakla, blog yapmak farklı şeylerdir. İyi blog yaparsanız okunma oranı mutlaka fazla olur, ama iyi blog yazarsanız okunma oranı şansa kaderdir. Ve okunmak bizim için önemlidir. Çünkü; çok okununca sanırız ki, kendi kişiliğimize iltifat ediliyor. Neyse...

Şimdi iyi bir blog nasıl yapılır şöyle bir düşünelim...

1. Bloga koyduğunuz resim önemlidir. Bu resim ister erotik olsun, ister sanatsal bir değerde olsun, ama en çok ilgi çekici olsun. Resmin cinsiyeti ve renkleri de bir o kadar önemlidir. ( Koyduğunuz resmin, yazdığınız blogla ilişkili olması kimin umrunda... )

2. Bloga koyduğunuz başlık ilgi çekici bir cümle veya tamlama olmalıdır.

3. Yazdığınız blog içinde mutlaka en popüler sözcükler geçmelidir. Bu arama motorlarından blogunuza ulaşılması için gereklidir. Bu madeyi alt başlıklar halinde açayım.

Blog yazdığınız hafta veya gün içinde içinde;

a- Öğrenciler dikkate alınmalıdır. O hafta hangi üniteler ve konular işleniyor. Belirli gün ve haftalardan hangisini kutluyoruz. ( İçinde bulunduğumuz hafta Kızılay Haftası, bu şu demek oluyor; eğer blogunuzda Kızılay'la ilgili bir sözcük geçerse, öğrenciler Kızılay'la ilgili bir araştırma yaptıklarında blogunuza ulaşma şansları çok yüksek. Blogunuzu okuyup okumamaları kimin umrunda...)

b- Güncel olaylar dikkate alınmalıdır. Blog yazdığınız hafta Türkiye'de en çok konuşulan ve yazılan konular nelerdir. Cumhuruyet, Atatürk, vergiler, maaş zammı, Fenerbahçe, Orhan Pamuk, Hülya Avşar, PKK, Kuzey Irak, Amerika, döviz kuru, okullarda ve aile içinde uygulanan şiddet, DTP, OKS, SBS, Antalya Altın Portakal Film Festivali, Yumurta adlı film, İslam'da kadın, başörtüsü, Kevin Costner, Yasemin Çongar, Avrupa Birliği, kredi, Kral Abdullah, deprem, bilgisayar, kitap fuarı, buzda dans, Petek Dinçöz, hakemler... vb... Blogunuzda bu konularla ilgili sözcük veya cümleler geçmelidir. ( Bunu nasıl yaparsanız yapın, blog konusuna bir yerden bağlantı yapın.)

c- Arama motorlarında en çok tıklanan bilgisine ulaşın. Google'da en çok hangi sözcükler aranıyor. You Tube'de en çok hangi konularla ilgili tıklama yapılıyor. Facebook'a nasıl ulaşılıyor.

Tüm bu yukarıda yazdıklarımı dikkate aldığınızda blogunuzun okunma oranı yüzde beş yüz artacaktır. Sizlerin de aklınıza gelen anlamsız anlamlar varsa, blogların okunmasıyla ilgili, paylaşın...

Arif Nihat Asya, yazmam için beni üç kişinin okuması yeterlidir, demiş. Umarım bu söylediğine pişman olmamıştır. Tanrı bile okunmak isterken, okunup okunmamak önemli değildir diyenlere kızarım ve dahi şaşarım...

Saygılarımla...

 
Toplam blog
: 22
: 1841
Kayıt tarihi
: 30.07.07
 
 

5 Ekim'de, sonbaharın güzelliğini görmek için doğmuşum. Öğretmen olana kadar, okumam gereken tüm ..