Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

En iyi yüz ifadesi yüzün doğal ifadesidir

En iyi yüz ifadesi yüzün doğal ifadesidir
 

Madem öyle fotoğraf çektirirken niye gülümsüyoruz? Bırakalım çirkin ya da güzel, simamız olduğu gibi çıksın. Yüzümüz denize benzer. Yüzümüzün doğal ifadesi denizin dalgalı olmadığı halidir. Ama deniz genelde dalgalıdır. Ve ihtimal ki yüzümüzü doğal ifadesiyle pek görme şansımız olmaz; belki ölünce…

Yüzümüzü doğal ifadesiyle pek görme şansımız olmaz çünkü ya ağlarız, ya güleriz, kızarız, korkarız… Bilerek yüzümüzün ifadesini değiştiririz. İnsanlar doğal yüz ifadeleriyle güzel değil midirler? Güzeldirler ama işte her şeye tepki vermeniz gerekir ve tepki verince de yüzünüzün ifadesi değişir.

Karşınızdaki gülüyorsa siz sakin duramazsınız. Hâlbuki aslında yüzümüzün doğal ifadesiyle sakin karşılasak. Ayıp olur değil mi? Ortada gülünecek bir şey olmasa bile ona ayıp olmasın diye zoraki güleriz. Ayıp olursa olsun, gülmeye değer bir şey varsa tepki versek. Değilse yüzümüzün doğal hali değişmese. Gülünmeyecek şeye o gülmesin, biz niye zoraki gülüyoruz!

Aslında gerçek davranış bu ama hiç birimiz yapamıyoruz… Yüzümüzün doğal ifadesine pek ihtiyacımız olmuyor. Nerde gerekiyor ki. Simaen nasıl bir insan olduğumuza bakmak istediklerinde… Bunda dahi olumsuzluklarımızı gidermek için kaş göz oynatıyoruz. Oysa dikkat ettim de insan doğal halindeyken güzel. Elinizi yüzünüzü tam görebiliyoruz. Beğeneceksek beğeniyoruz. Gülmeler falan olsun ama yine de normal halinize gelin. Yüzümüz bir şey anlattığı zaman o ifadeye yoğunlaşıyoruz ve güzelliğimiz güme gidiyor. Gülerken dudaklarınızın şeklini bile göremiyoruz.

 Şöyle bir düşünce de var. Gülersek artist gibi durursak işte yüz hareketleri falan yaparsak daha güzel görünürüz. Yüzün normal hale gelmesi şartıyla olabilir. Ayrıca kişi hangi yüz ifadesinin kendine yakıştığını bilir. Benim en iyi yüz ifadem mesela ölü duruşu! Bu arada en seksi ifade de gerek kadın gerekse erkek için doğal yüz ifadesi oluyor. Vücudun güzelliğini yakalamak için vücuda bir şey eklememek lazım.

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..