Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

09 Temmuz '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

En Popüler Yazlık Elbiseler

En Popüler Yazlık Elbiseler
 

Elbiselerle sıkı fıkı olmanın tam zamanı. Uzun, salaş, rahat ve kullanışlı. Görüldüğü zaman rüzgara davetkar edasıyla uçuş uçuş diye tanımlanan yazlık elbiseler. Güne konfor katmak, stillere özensiz bir şıklık serpiştirmek ve aniden çıkagelen planlara kafa tutmak artık öyle tahminlere kuşku kattığı kadar zor değil. Üstelik bir dolu sebep olmasıyla elbise giymeye niyetlenmeye gerek yok. Sokak modası, adeta bir stil cilası, hazır olmak için tek şart: Elbiseler!

Teke Tek Aztek

Bohemle gündeme gelen etnik desenler modernize edilmiş hareketli görünüşüyle yaz trendlerinde oldukça popüler. Etnik desen denildiğinde renklerin cümbüşü ve gösterişli tarafına dikkat çeken aztek, her tarzı fethediyor. Söz konusu yaz stili olunca elbiselerde üzerine düşeni alıyor. Spor şık ikilisi için dinamik bir duruş çıkarıyor ortaya. Hem salaş hem de elegan bir stil isteyenlere duyurulur.
Kimler Giysin?
Desen yoğunluğu ve renk karmaşası vücudu olduğundan daha iri gösterir. Bu sonuçta daha kilolu bir görünüme neden olacağından desene temkinli yaklaşmakta fayda var. Özellikle büyük, belirgin desenlerden birkaç adım uzak durmak herkese yarar sağlayabilir.

En popüler yazlık elbiseler

Tek Şart Volan Fırfır

2015 yılı volanları tekrar ve yavaş yavaş gün yüzüne çıkarıyor. Sokak stilleri araştırmasında genelde bu durum düşen ve açılan omuzlara dikkat çekiyor. Hatta dikkatin pür olarak toplandığını ve adeta bir şartı ortaya çıkardığını da kabul etmeliyiz artık. Bazen fırfır olarak da adlandırılan bu durum biraz da volanın sportifliğe yatkınlığını temsil ediyor. Dökülsün kumaşlar, açılsın omuzlar!
Kimler Giysin?
Omuzları düşük elbiseleri üst bedeni daha dar olanlar giymeli; çünkü bu detay omuzların olduğundan daha iri gözükmesine neden oluyor. Olaya fırfır ve volan eklendiğinde de bir şart daha meydana çıkıyor o da; kesinlikle üst bedenin zayıf olması!

En popüler yazlık elbiseler

Şık Kesim Anvelop

70’lerin efsanevi kesimi anvelop bizi hiç terk etmemiş gibi samimi, elegan tavrıyla yine ve yeniden sokakları adeta donatıyor. Her zaman, her yere uyum sağlaması da cabası. Elbiselerde yer alması kadar bu sezon bluz ve tulum modelleri içinde bir ayrıcalığı temsil ediyormuş gibi bir edaya sahip.
Kimler Giysin?
Her zaman için şık elbiseler illaki zayıf kişilere yakışacak diye bir şey yok. En azından böyle bir durum varsa bile anvelop elbiseler adeta bir imdat butonu. Özellikle bel ve karın bölgesindeki fazlalıklara adeta bir sihirli değnek etkisi olduğu bir gerçek. Üstelik ortada aslında herhangi bir sihir de bulunmuyor. Kesiminden dolayı daha ince belli görünebilir ve hatta bunu kuşaklarla daha da vurgulayabilirsiniz.

En popüler yazlık elbiseler

Uzun Elbiseler

Hemen hemen her sezon uzun elbise sokak modası için kurtarıcı bir seçimi temsil ediyor. Tek omuz, dökümlü, anvelop, desenli ve her tarzı da içine alan bir konuya dikkat çekiyorlar ayrıca. Maksi elbise aynı zamanda da gündüz, gece ve her yere uyumlu olabilecek bir seçimi de  destekliyor. 
Kimler Giysin?
Model, kesim ve desenine göre her vücut ölçüsüne sahip kişiye hitap ediyor. Basenleri gizlemek isteyenler için straptez ya da ince askılı detaylara sahip elbiseleri gündeme getirirken, göbek bölgesi problemleri önden büzgülü ve V yakaya sahip uzun elbiselerle ortadan kalkıyor. Ayrıca kalın bel vurgusunu da göğüs altından itibaren genişleyen uzun elbiseler hemen hafifletebilir.  Geniş omuzlar için de tek omuz vazgeçilmezdir.

En popüler yazlık elbiseler

Sokak modası, stil önerileri ve trendler üzerine farklı görüşlerime blogum - modaviki - üzerinden de ulaşabilirsiniz. 
Ayrıca sezonun popüler elbise modelleri hakkında daha fazla fotoğrafta ilham almak için "En Popüler Yazlık Elbiseler" yazıma bakabilirsiniz. 

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..