Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

En Uzun Gece

En Uzun Gece
 

Düşünmek, yazmak, okumak, karar vermek, yeni bir başlangıç yapmak, ertlenen bir kararı hayata geçirmek için süreye ihtiyacınız varsa bu gece uygundur. ''Zamanın nasıl geçtiğini anlayamadan akşam oldu, işlerim yarım kaldı, bari akşam yapayım'' diyor, uykusuzluğa, yorgunluğa direnç gösterecek zindelikteyseniz de bu gece uygun olur.

Dünden, yarından farklı, özelliği olan bir tarih 21 Aralık. Güneş ışıklarının Kuzey yarımküreye en eğik , güney yarımküre'ye en dik açılarla geldiği, Kuzey yarımküre'de kış, güney yarımküre'de yaz mevsiminin başladığı, sadece bugüne özgü olmak üzere, Kuzey Kutup Dairesi'nde 24 saat süreyle gece, Güney Kutup Dairesi'nde gündüz yaşandığı, bugünden itibaren, Kuzey Yarımküre'de gündüzler uzarken, Güney Yarımküre'de gündüzlerin kısalmaya başlayacağı bir tarih 21 Aralık.

Görev başında olanların, nöbet tutanların, yolcu bekleyenlerin, sabırsızlanacağı, daha çok yorulacağı, bu arada belki biraz hayıflanacağı bir gece 21 Aralık. Etrafındaki olumsuzluklara, göz göre göre yapılan yanlışlıklara, ''bana dokunmayan yılan bin yaşasın'' umursamazlığından, ''birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için'' sorumluluğunu taşıma düşüncesiyle oluşan duyarlılığı anlamak için iyi bir gün 21 Aralık.

Bugün 21 Aralık, Kuzey Yarımküre için en uzun gece yaşanıyor, yaşıyoruz. Kısa bir süre sonra tarih değişecek olsa da gece bitmedi daha. Hala, güzel düşünmek, yararlı işler yapmak, farkı göstermek için yeterli süre var. Hala, sevmek, geleceğe umutla bakmak, bir insanın hayatta kalmak için gösterdiği çabaya ortak olmak, açlıkla tokluk arasındaki farkı, sahip olduklarımızın değerini anlamak için yeterli süre var. Bugüne kadar herhangi bir destek verme imkanı olmadıysa Ferdi Vatansever için el uzatma imkanı var.

Ve.......Hala, büyük mücadeleler, fedakarlıklarla kazanılmış bir Cumhuriyet'e sahip çıkmak, sonsuza kadar varlığını sürdürmesi için yapılacak görevlerimiz,sorumluluklarımız var.......O halde, geç kalmayalım.

Ferdi Vatansever'e uzanacak eller için: http://biryardımeli.bz.tc

resim kaynağı: www.uludag.edu.tr sitesidir.

 
Toplam blog
: 126
: 2338
Kayıt tarihi
: 01.08.06
 
 

Kompozisyon derslerini biraz daha fazla önemsediğim, uzun cümleler kurmaya başladığımdan bu yana sev..