Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '16

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Engelli çocuğa bırakabilecek en büyük miras nedir?

Engelli çocuğa bırakabilecek en büyük miras nedir?
 

ENGELLİ ÇOCUĞA BIRAKABİLECEK EN BÜYÜK MİRAS NEDİR?


Rabbimiz Adil mutlaktır.
 
Hikmetden dolayı bazı vücut uzuvlarından engelli çocuklarımızı mahrum ediyorsa çok iyi bilmeliyiz ki Ahiret’te çok daha güzeliyle mükâfatlandıracaktır.
 
Çocuklarımızı. Engelli çocuklarına manevi hayat kazandıran,
 
Sabreden ve hikmetini anlamaya çalışan anne babalar kazanacaktır
 
İslâmî terbiye gereği 7 yaşına geldiğinde -ibadete alıştırmak için kılması emredilir.
 
Bir anne babanın engelli çocuğuna bırakabileceği en büyük miras maneviyattır. Maneviyat Ruhun gıdasıdır. Ruhu rahat olan engelli çocuğun bedeni de Allahın yardımıyla muhakkak başarıdan başarıya koşar.
 
Maneviyatı olan engelli çocuk bu dünyanın geçici olduğunu, ahiretin ise ebedi olduğunu bilir ve  bu dünyayı sorun etmez. Sürekli Allah'a layık bir kul olmak için çalışır.
 
Ben öldükten sonra evladım ne olacak? kaygısına kapılan anne babalara verilecek en güzel cevap şu olsa gerek... Diyelim ki Anne baba vefat etti. Siz çocuğunuza manevi imanı kazandırdığınızda Allah'ın korumasında engelli çocuğunuz dimdik hayat mücadelesini verecek ve anne-babaya da  sürekli hayır dualarını okuyacak, eksik etmeyecektir.
 
Çocuğum engelli ibadet yapmasına gerek yok diye yanlış dünya görüşünde olan engelli ailelerde mevcut maalesef. Peygamber efendimize namaz ile ilgili engelli olan İmran İbn Husayn (r.a) soru sormuştur. Bir rahatsızlığı yüzünden ayakta namaz kılmakta zorlanan İmran İbn Husayn (r.a)’ın sorusu üzerine Allah’ın Rasûlü şöyle buyurmuştur: “Namazı ayakta kıl, eğer buna gücün yetmezse oturarak, yine gücün yetmezse yaslanarak kıl.” Nesâî’nin rivâyetinde şu ilâve vardır: “Eğer gücün yetmezse sırt üstü kıl. Allah kimseye gücünün yeteceğinden fazlasını yüklemez.”
 
Namaz ibadetinin ne olduğunu ayırt edemeyen zihinsel engelliler ise namazdan ve Cuma namazından muaftır. Ama toplumda da ayırt edemese de camilere alışkın zihinsel engelli kişileri normal yaşantımızda görebilmekteyiz. Zihinsel engelli çocuklu ailelerin en azından çocuklarını camiye alıştırması da faydalıdır.
 
Neticede tüm engelliler kişi gücüne göre namaz kılmakla yükümlü olur. Anne babalarında çocuklarına bırakabileceği en büyük miras elbette maneviyatı tam engelli çocuklarıdır.
 
Rabbimiz engellileri ve ailelerini seviyor
 
Rabbimiz engellilere ve anne babalara değer veriyor 
Rabbimiz engelli aileleri ve engellileri unutmadı 
Rabbimiz engellileri ve ailelerini kaderi ile baş başa bırakmadı
 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..