Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Erkeğin cinsel ve ruhsal haritası: Erkekname 2

Erkeğin cinsel ve ruhsal haritası: Erkekname 2
 

Bir erkek bazen "kendine" bile ağır gelirken bir de başka dertlerle uğraşmak istemez. Bu nedenle kadına olan ağırlığı ve ihtiyacı giderek artar.

Söz konusu kadın olunca, erkekler kendilerini kaybeder.

Dünyanın en güzel varlığı ve erkeğin tamamlayıcısı olan kadın, erkek için ruhsal ve cinsel bir birleşmedir. Ancak pek çok erkeğin duygularını açık etmek istememesinin, ifade edememesinin altında, güç maskesi yatmaktadır. Erkeklerin aşk hakkında konuşmaktan hoşlanmama nedenlerinden biri de, bu konuda söyleyecek fazla bir şey bulamamasıdır.

Erkekler de âşık olur ancak bu hissi karşı tarafa farklı şekillerde ifade eder.

Aslında kadına göre oldukça zayıf olan erkek, dünyasında olanları kadın kadar iyi göremez. Bu nedenle hissettiklerini, duygularını anlatmakta zorluk çeker. Kendileri de çok iyi bilmezler!

Bir erkeğin ağzından dökülecek olan iki kelimelik “seni seviyorum”, bazen bir türlü çıkmaz. Çünkü sevginin, aşkın getirdiği kalkanları indirme, rahat duruşu bazen erkeği korkutur. Böylesine çıplak ve savunmasız bir alanı daha önce görmemiştir. Ve artık annesinin güven dolu, sıcacık kollarında da değildir. O masum, küçük çocuk, bundan hoşlanmaz.

Erkekler kötü yalancıdırlar. Ne kadar zekice hareket ederlerse etsinler yalanlarıyla yakalanırlar ve her zaman inkar ederler. Kadınlar yanlış anlamışlardır, ortada abartacak bir şey yoktur!

Erkekleri yöneten testesteron, onların sürekli heyecan ve yeni kadın aramasına neden olur. Bir kadında heyecanı tükenen erkek, bunu anlar anlamaz kendine yeni avlar aramaya çıkar. En azından ava hazır olur, duyuları son derece açıktır.

Etrafınızda kur yaparak dolaşan erkekler ile gayet soğuk (cool) gözüken erkekler arasında – görünüm dışında - en ufacık fark yoktur. İçin için ele geçirme, cinsel birleşme ve rahatlama ateşiyle yanmaktadırlar.

Bu nedenle erkeklere güvenilmeyeceğini söylemek de yanlış olur. Bir kadın isterse ufak dokunuşlarla, pekala erkeğini istediği gibi yönetebilir. Ve onun güzellere keyifle bakarken, hamağında tembel tembel sallanmasını sağlayabilir.

Birçok erkek eşi olacak kadını bulduktan sonra, ufak kaçamak olarak gördüğü heyecan ve gurur arayışı dışında kadınını aldatmaz. Ufak kaçamakları da aldatmadan saymaz! Bunlar onun beğenildiğini, seks yapmayaı başardığını gösteren, dev aynasındaki görüntüleri içindir!

Bazı erkekler için sevmek, paylaşmak ve kendini ifade etmek gerçekten çok zordur. Bazıları bunları birlikte olduğu kadına söylerse ona bir söz vermiş olduğunu düşünürken, diğerleri bu paylaşımların büyüsünün kendileri için tehlikeli olduğunu hisseder.

Bu tür erkekler, sevdiği kadına “seni seviyorum” dediğinde, sanki tüm hayatını onun ellerine bırakıyormuş gibi hissederler. Bu da onları çok korkutur. Bu sözleri söylemek için ona kesinlikle çok güvenmesi ve onun aşkına karşılık vereceğini bilmesi gerekir.

Reddedilmek ise çoğu erkeğin kabusudur. Çünkü derhal onurları kırılır. Onları kimse reddetmemeli, her kadın beğenmelidir! Her kadın onun gücünden ve ihtişamın etkilenmeli, bilgilerine hayran olmalı ve kendini ona sunmalıdır!

Böyle olduğu zaman da sorunları çözümlemeye imkan kalmadığını söyleyebiliriz. Pek çok erkeğin, aslında endişeli ve de sıkıntılı olduğu zamanlarda hiçbir şeyi umursamıyormuş gibi üstünüze gelmesinin sebebi, kolayca kırılabilen egosu ve duyarsız, kaba davranışlarının altında yatan korkudur.

Bir erkeği, umursamazlıkla ve bencillikle suçlamadan önce, onu daha yakından tanımaya çalışmakta her zaman fayda vardır.

Çünkü bütün o gücün altında, kırılgan, dünyanın yükünü çoğu zaman kaldıramayan, iç çeken, sevilmeye ve şefkate hazır bir başka adam vardır...

 
Toplam blog
: 353
: 3712
Kayıt tarihi
: 28.02.07
 
 

"29 Temmuz 1980’de İstanbul’da doğdu. Celal Bayar Üniversitesi, İşletme mezunu. Şiir, deneme, öykü, ..