Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '11

 
Kategori
Mizah
 

Erkeğin evrimi

Erkeğin evrimi
 

Erkek dedin mi duracaksın. İki dakika düşündükten sonra bir adım, beş dakika tekrar düşünüp sonra yoluna devam edeceksin. Tamam, kadın düzeni bozmuştur, erkeğin genetiğini tahrip etmiştir ama erkek müstahaktır. 

Cinsimden çok memnunum ama hemcinslerimden o kadar çok memnuniyetsizlik var ki... Modern hayat önce erkeği bozdu sonra kadına geçti. Erkeğin evrimi kadından daha öncedir. Sırayla gidelim... 

Mesela dilin evrimi... 

İlk küfür eden insan tabii ki erkektir. Erkek hatta bununla gurur duyar. Ağzı bozuk olan nice erkek kendisiyle gurur duyar. Bir kadın, bilmeyerek de olsa, ağzından bir masum küfür (erkekler bilir) çıksa olay olur o kadın için... "Sinirlerim bozuldu, ağzımdan kaçtı, topuğum sola çekiyor..." gibi mazeretler... Mazeretler... Anladık uzatma... Bi' şey olmaz. Kariyerine devam edebilirsin. 

El ve kol evrimi... 

Konuşurken ritmik bir şekilde detone olmadan elini ve kolunu orantılı bir şekilde sallayan tek canlı erkektir. Konuşmanın şekline göre, o el hiç durmaz. Yaradılış amacının dışına taşarak salsalar çizer. Genelde o elde bir aksesuar vardır. Taşın kalitesine göre o tespih şekilden şekile girer. Siz bir kadının sinirlenince, işaret parmağını o sinirlendiği şahsa uzatarak Mehmet Ali Erbil gibi yaptığını gördünüz mü? 

Kafa evrimi... 

Hangi yüzyılda olduğunu tam olarak bilmediğimiz bu kafa evrimi de sadece ve sadece erkekler içindir. Sadece kafası ile anlaşan tipler var. Ağzını hiç oynatmadan kafası ile cümle kuran tek dünyalı erkektir. Ruh haline göre o kafanın milimetrik hareketlerini anlayan tek düşünen hayvan, erkektir. 

Şimdi bu üç evrimi beraber düşünelim. Elini ve kolunu, kafasını ve o bozuk dilini aynı an da kullanabilen ülkeler arasında Türkiye baştadır diye düşünüyorum. Bakın, sadece kafa kullanmada birinci olamayabiliriz. El ve kol kullanmada da birinci olma ihtimalimiz yüksek görünse de, lider olmadığımızı varsayalım. Ama, üçünü aynı an da ve hiç yalpa yapmadan kullanan ülkeler arasında kesin lideriz. 

Erkeklerin bu evriminin yanı sıra bazı enteresan özellikleri de var. Mesela siz hiç cani ya da kan emici kadın duydunuz mu? Hitler maalesef bizim cinsten. Stalin, Mussolini, Saddam Hüseyin, W. Bush... 

Siz hiç banka hortumlayan kadın duydunuz mu? Hemcinsimin huyu kurusun. Doğru ya biz hiç bankası olan kadın da görmedik. 

Siz hiç mafya lideri kadın duydunuz mu? Çek-Senet işi yapan kaç kadın tanıdığınız var? Benim o işi yapan erkek tanıdığım da yok.(!) 

Yolun ortasında, kafasını arabanın camından çıkararak bir erkeğe laf atan kadın gördünüz mü? 

Araba direksiyonuna tespihini yerleştiren veya o direksiyonu espri konusu yapan kadın gördünüz mü, duydunuz mu, hayal ettiniz mi? 

Recep İvedik karakterinin dişi versiyonunu hiç düşündünüz mü? 

O kadar çok şey var ki... Erkek evrimini tamamlamıştır. Kadının evrimi halen devam etmekte... 

Mahir Temur 

 
Toplam blog
: 110
: 521
Kayıt tarihi
: 21.12.09
 
 

1979 Malatya doğumluyum... Evreni kendi gözlüğümden (0,50-0,75) görmeye çalışan bir yazarım... Dü..