Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Erkek boşanır özgür, kadın boşanır hedef olur…

İki insan birbirini sever ya da birbirine uygun görülür evlenir. “Bir yastıkta kırk yıl” hedeflenir ama bu her zaman mümkün olmaz bazı evlilikler boşanmayla sona erer...

Boşanmanın pek çok sebebi vardır. Bazen bir taraf ayrılmak isterken, bazen anlaşarak ayrılık kararı alınır. Ayrılma sebeplerinden biridir “aldatma”.  Erkek aldatır, kadın kabullenmek istemez… Kadın ayrılmak isteyince, “Erkektir aldatır” denip konu kapatılmak istenir. Boşanmak isteyen kadın hedef olur. Aldatan erkek aldatmıştır bir kere… Kadından beklenen gene dişi kuşun yapması gerekendir. Yapabilen yapar ama yapamayan yuva yıkan olur, erkeğin aldatmış olduğu unutulur bile…

Erkek boşanır “özgürüm” diyerek istediğini yapar, yaptıkları hoş görülür. Kadın boşanır davranışlarına daha da dikkat etmesi gerekir. Sormadan, dinlemeden damgalanır çoğu zaman. Bugünlerde artan kadın cinayetlerinde de boşanan kadınlar hedefler arasında.

Kadın boşandığı eşinin, abisinin, babasının belki de mahalledeki tüm erkeklerin nefesi ensesinde hisseder. Bu görev erkeklere verilmiştir. Kadın suçlu görülürse tahrik unsuru olarak kabul edilip nerdeyse kutsal olarak görülen görev yerine getirilir. Kutsal görevin sonucundaysa ödül beklendiği gibi olmaz… Kayıp geçer yıllar belki de pişmanlıklarla doludur… Pişmanlıklarını paylaşsalar kurtarılmaz mı hayatlar?

Pek çok olayda olduğu gibi dinlemeden anlamadan yapılanlar neden olur kayıp hayatlara.  Şiddete başvurmadan anlamaya çalışmak, dinlemek, karar vermeden biraz düşünmek, tahrik edenlerin de suçta payı olduğunu düşünmek bir parça önüne geçer mi yaşananların?

Toplumda şiddet gören kadınlardan bir grubu boşanan kadınlar hem de azımsanmayacak kadar çok… Hep birlikte yargılıyoruz kadınları, hep birlikte ceza veriyoruz belki de… Bir de vicdanımızı yargılasak… Vicdanımız ne söyler bize acaba?

 

 
Toplam blog
: 69
: 718
Kayıt tarihi
: 29.01.09
 
 

Kelimeleri ardı sıra ekleyerek ve içine yüreğimden gelen sesi katarak yazdıklarım anlatır beni size..