Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '13

 
Kategori
Futbol
 

Ersun Yanal Fenerbahçe'nin ağırlığını kaldıramaz.

Ersun Yanal Fenerbahçe'nin ağırlığını kaldıramaz.
 

Ersun Yanal, kesinlikle Fenerbahçe'nin ağırlığını kaldıramaz.


Evet, Çok net söylüyorum. Ersun Yanal, Fenerbahçe'nin ağırlığını kaldıramaz. Fenerbahçe, çok yanlış bir teknik adam tercihi yapmıştır. Bunu sezon başlamadan söylüyorum ki, lig bittiğinde, bu yazdıklarım, yaşanacakların şahidi olsun.

Ersun Yanal, kesinlikle Fenerbahçe'nin ağırlığını kaldıramaz. Çünkü:

- Ersun Yanal'ın tam sezon çalıştırdığı tüm takımlar, ligin ilk yarısını çok iyi derecelerle bitirmiş; ancak ikinci yarılarda yaşanan inanılmaz form düşüklükleri yüzünden, başarıda devamlılık sağlanamamıştır.. Ve malesef ki, Yanal, bu düşüşlerinin hiçbirine çare olamamıştır. Buna bir örnek vermem gerekirse, Yanal'ın Vestel Manisaspor'u, ilk yarıyı zirvede bitirirken, ikinci yarı zar zor ligde kalabilmiştir.

Ersun Yanal, kesinlikle Fenerbahçe'nin ağırlığını kaldıramaz. Çünkü:

- Yanal, geçmişte Türkiye'nin bir başka büyüğü Trabzonspor'da, ancak 14 maçta görev yapabilmiştir. Çünkü Yanal, büyük takım çalıştırmanın ağırlığını Trabzonspor'da da taşıyamamıştır. Malesef ki, Yanal, büyük takım hocası değildir.

Ersun Yanal, kesinlikle Fenerbahçe'nin yükünü kaldıramaz. Çünkü

- Yanal, Fenerbahçe'den çok daha rahat, çok daha stressiz bir ortamda, Türk Milli Takımı'nın başında çalışırken bile gelen eleştirilere dayanamamış, sonunda görevi bırakmak zorunda kalmıştır. Yeni görevinde alacağı eleştirilerin büyüklüğünü, ağırlığını düşündükçe; rahatlıkla söyleyebilirim ki, baskı kaldıramayan, eleştirilmeye dayanamayan Yanal, Fenerbahçe'nin başında, belki de sezonu bile bitiremez.

 Ersun Yanal, kesinlikle Fenerbahçe'de başarılı olamaz. Çünkü

- Çok çabuk dolduruşa gelir. Milli takımda çalışırken, Hakan Şükür takıntısı yüzünden kendi kendini harcamıştır. Üstelik kimler tarafından dolduruşa getirildiği herkesçe bilinirken... Kaldı ki, Fenerbahçe'de yıldız futbolcu sayısı, o dönemin milli takımından çok daha fazla... 6 + 0 + 4 sınırlaması, yabancı futbolcularıyla çok sık sorun yaşamasına, yeni takıntılar, yeni sorunlar yaratmasına neden olacaktır. Yıldız futbolcu takıntısı, Yanal'ın kendi ayaklarına doladığı en büyük engelidir.

- Ersun Yanal, kesinlikle Fenerbahçe'de başarılı olamaz. Çünkü

Ersun hoca, Orta sıra Anadolu takımlarında, geçmişte de olduğu gibi, askeri çok, yıldızı yok takımlarda bi derece başarılı olabilir. Mesela Denizlispor, Ankaragücü Gençlerbirliği örneklerinde de olduğu gibi...

Yanal, gelecekte çalışacağı takımlarda da sezonluk başarılar yakalayabilir. Ancak başarı da devamlılık, Yanal'ın kariyer çizgisine çok da tanıdık bir durum değildir. Bunu görebilmek için öyle çok uzaklara gitmeye falan da hiç gerek yok aslında. Evelki sezon Skibbe'nin kurup yönettiği Eskişehirspor'u sezon ortası devralan Yanal; ligi 5.sırada bitirirken, tüm sorumluluğun kendisinde olduğu geçen sezonu ancak 8.sırada bitirebilmiştir.

Türk takımlarını, özellikle de 4 büyüğümüzü, Türk teknik direktörlerin çalıştırması, en büyük arzumdur. Çünkü yaşanmış sayısız örnek de göstermiştir ki, Türk futbolcusunun dilinden, halinden ancak, Türk antrenörler anlar. Yerli antrenörler, Türk Futbolu için Derwall, Feldkamp, Parreira, Zico gibi istisnai örnekleri bir yana bırakırsak, yabancılardan çok daha faydalı olmuştur.

Ancak üzülerek söylüyorum ki, Fenerbahçe hocalığı, Yanal'a en az birkaç beden büyük gelir. Milli takımı bile çalıştıramamış bir teknik adam, Fenerbahçe gibi bir takımda asla başarılı olamaz.

Bir de bakmışsınız ki, geçmiş yıllarda kurduğu düzen, yeni sezonda, yeni antrenör tarafından da aynen uygulanan Aykut Kocaman; sezon ortasında Fenerbahçe'nin başına yeniden gelmiş!...

" Olmaz! Olmaz! " demeyin hemen... Futbolda olmaz olmaz.

Velhasılı kelam, Ersun Yanal, kesinlikle Fenerbahçe'nin ağırlığını kaldıramaz. Üzgününm ama; bu böyle...

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır. 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..