Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '07

 
Kategori
Haber
 

Esas da anlaşamıyoruz

Esas da anlaşamıyoruz
 

DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata: "Şayet bir milletvekilimizin dokunulmazlığı kalkarsa, hepimiz toptan istifa ederiz. Amaçları da bizi gruptan düşürmektir. Bir süredir partimize yönelik linç girişimleri var. Kapatma girişimi de bunun bir örneğidir. Türkiye kapatılan parti mezarlığına dönüştü. Demokratik özerklik projemizde, asıl amaç bölge insanının kendini ifade etmesidir. Demokratik özerklik projemizi açıkladığımızda, ‘bunlar ayrı bayrak istiyorlar’ dediler. Kesinlikle böyle bir şey yok. Bu raporun tümü okunduğunda gerçekler anlaşılacaktır. Nasıl bir mahalle futbol takımının simgesi varsa, belediyenin amblemi, bir simgesi vardır. Resmi dilin Türkçe ve ortak bir bayrak olması gerektiği de bu projede yer almaktadır. Fakat yine bunu yanlış değerlendirdiler.''

DTP milletvekilleri ve yandaşları ile “ESASDA” anlaşamıyoruz.

Lafı kıvırtmadan söylemeye özen göstermek ve ne istediklerini açıkça ifade etmemek, hep olayları ve talepleri, sıkıya, zora gelince çarpıtmak…

Birincisi, evet ben de kendi çapımda diyorum ki parti kapatmak çözüm değil. Bugüne kadar parti kapattık da ne oldu? Birini kapattık, aynı parti, bir başka isim altında yine kuruldu. Onu da kapattık, bir başka isim altında yeniden faaliyet göstermeye başladı. Bu nedenle parti kapatmanın bir manası yok. Burada partinin kapatılması yerine, suçların şahsiliğine bakılarak, kişiler hakkında karar vermek gerekir.

Ben böyle düşünüyorum ve bu düşüncem de DTP’yi savunmak amacıyla değil, demokrasiyi savunmak amacına yönelik.

İkincisi, TBMM çatısı altında DTYP’nin olayı “…guruptan düşürülmesi çabası…” şeklinde göstermesi, yine olayları çarpıtmaya ve esası anlamamakta ısrar etmeye yöneliktir.

DTP’nin “ Demokratik özerklik projesi”nin altında yatan gerçekleri saklama istekleri ortada. Arkasından ne isteyecekler? Bunu da açıklasalar, bilsek iyi olur. Ya da “…ayrı bayrak…” formülünü, kulüplerin bayrakları, belediyelerin armaları şeklinde göstermek, aldatmaya yönelik değil mi?

Devletin yapısını mahalle takımı seviyesine indirgemek ve onların flamalarını “Bayrak” anlamında sunmak anlaşılır bir şey değil.

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi, DTP’nin kapatılması kendi çıkarlarına gelmektedir. Parti kapatılırsa, bunun üzerinden propaganda yapacaklar ve prim sağlamaya çalışacaklar.

O nedenle parti kapatılmaya son verilmelidir ama devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma çabası içinde olanlara da, kim olurlarsa olsun, ödün verilmemelidir. Hukuk içinde gereken yapılmalıdır.

Şimdi bu milletvekili “Şayet bir milletvekilimizin dokunulmazlığı kalkarsa, hepimiz toptan istifa ederiz” demekle anlatmak istediği şey nedir?

Devlete karşı “gözdağı” vermekse amaç, yanlış oyun oynuyorlar.

Aslında, yurt içinde olduğu gibi, bugüne kadar destek aldıkları uluslararası sahada da giderek desteklerini yitirdiklerinden şaşırmış durumdalar ve siyasette kendilerine verilen olanağı “kötüye” kullanmaktadırlar.

DTP’li milletvekilleri, TBMM çatısı altında ne sıfatta bulunduklarını bilmeden oturuyorlar. Sıfatları PKK terör örgütünün meclis ofisi olmaya devam etmeleri halinde, olacaklardan da kendileri sorumlu olacaktır.

Ah bunu bir anlasalar da parmakları parmaklarımıza, gözleri gözlerimize, beyinleri (!) beyinlerimize doğru gelse, bütün sorun çözülecek.

Ama böyle devam ederlerse, alacakları hiçbir sonuç, ne yazık ki yok…

Giderseniz... Vallaha mum ile bile aramayız yani...

23 KASIM 2007

 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..