Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '12

 
Kategori
Oyuncaklar
 

Eskinin güzelliği

Eskinin güzelliği
 

Lunapark


Hepimiz tahta oyuncaklarla oynamışızdır. Gelişen Çin ekonomisi oyuncaklara da el atıp onlarıda kendisi gibi yapay ve soğuk hale getirdi. Plastik olup sağlığa zararlı hale gelmelerini bir yana bırakırsak eskinin güzelim eskimeyen oyuncakları yerini kırılan çocuğun çocuğuna bırakamayacağı ucuzluğa sahip oyuncaklara yerini bırakmıştır. Sadece oyuncaklarda mı böyle olmuştur? Tabiki hayır.

Bunun yanı sıra bilgisayarlar elle tutulamayan bir alanda çocuğun yaşamı yaşayarak öğrenmesi gerekirken buna imkan bırakmaz. Onları hipnotize etmiş bir şekilde kendine çeker ve saçma sapan yapay oyunlarıyla paylaşımsız arkadaşsız bırakır. Eğer günün birinde çocuğum olursa onu en erken 6 yaşında bilgisayarla tanıştırma fikrindeyim. Tabi ebeveynleri bilgisayara girerken yapılmayacak bir şey bu ki bundan dolayı çocuğun önünde bilgisayarı kullanmak aslında onu teşvik etmiş olmamızı sağlar. Bu yüzden olabilidiğince bizim de uzak durmamız gereklidir onun yanında.

Uzun sözün kısası çocuklarımızın  hayal kurabileceği, paylaşarak öğrenebileceği ve bilgisayarlara rağmen tahta oyuncaklarla da oynayabileceği bir dünya diliyorum hepinize. Tekrar yazılarımda beraber olmak üzere... Hoşçakalın.

 
Toplam blog
: 7
: 509
Kayıt tarihi
: 15.02.12
 
 

Uludağ üni, Türk Dili ve Edebiyatı 2009 mezunuyum. Kitaplarla dünyamın görünmeyen ayrıntılarıdır...