- Kategori
- Yemek - Mutfak
Etimekli Yaz Tatlısı (pratik)

1,5 paket tuzsuz etimek
3 bardak süt
3 bardak toz şeker
1 paket krem şanti(1 bardak sütle hazırlanır)
3 bardak su
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
Damla sakızı (veya falım damlasakızlı ciklet)
Hindistan cevizi veya fındık
Etimekler dikdörtgen borcam fırın tepsisine bir sıra dizilir. Tencerede 3 bardak toz şeker eritilerek karamel rengine getirilir. 3 bardak su eklenir iyice eritilir. Eridikten sonra sıcakken etimeklerin üzerine dökülür.
Tencerede 3 bardak süt, 3 yemek kaşığı un,3 yemek kaşığı şeker ve damla sakızıyla muhallebi hazırlanır. İçerisine bir ufak parça sanayağı katılarak mikserle beyazlaşana kadar çırpılır. Etimeklerin üzerine dökülür. Hazılanan 1 paket krem şanti düzgünce tepsiye yayılır. Üzeri isteğe bağlı bol hindistan cevizi veya iri dövülmüş fındıkla süslenir. Buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra servise hazırdır..
AFİYET OLSUN...
3 bardak süt
3 bardak toz şeker
1 paket krem şanti(1 bardak sütle hazırlanır)
3 bardak su
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
Damla sakızı (veya falım damlasakızlı ciklet)
Hindistan cevizi veya fındık
Etimekler dikdörtgen borcam fırın tepsisine bir sıra dizilir. Tencerede 3 bardak toz şeker eritilerek karamel rengine getirilir. 3 bardak su eklenir iyice eritilir. Eridikten sonra sıcakken etimeklerin üzerine dökülür.
Tencerede 3 bardak süt, 3 yemek kaşığı un,3 yemek kaşığı şeker ve damla sakızıyla muhallebi hazırlanır. İçerisine bir ufak parça sanayağı katılarak mikserle beyazlaşana kadar çırpılır. Etimeklerin üzerine dökülür. Hazılanan 1 paket krem şanti düzgünce tepsiye yayılır. Üzeri isteğe bağlı bol hindistan cevizi veya iri dövülmüş fındıkla süslenir. Buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra servise hazırdır..
AFİYET OLSUN...