Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '11

 
Kategori
Futbol
 

EURO 2012 mi? Biz almayalım! Hırvatistan 0-0 Türkiye

EURO 2012 mi? Biz almayalım! Hırvatistan 0-0 Türkiye
 

EURO 2012 play-offlarının 2.maçında Hırvatistan'la "formalite" maçına çıktık. Türk Telekom Arena'da 3-0 mağlup olduğumuz Hırvatlara karşı bu akşam 4-0 gibi bir galibiyet alarak veya maçı uzatmalara, penaltılara taşıyarak play-offu geçmemiz beklenmiyordu sanırım. Nitekim beklendiği gibi oldu, biz tatsız tuzsuz bir maçla bir uluslararası turnuvaya daha veda etmiş olduk.

Maça bakmak gerekirse, Kazım'la maçın başında bulduğumuz pozisyondan "gol" sesi çıksaydı, her şey çok daha farklı olabilirdi. Sahadaki isimler daha da cesaretlenip, çok daha iyi bir oyun ortaya koyabilirdi. Tabii bununla beraber Hırvatlar daha da kapanabilirdi. Fakat o pozisyonda dikkatinizi çekmek istediğim bir nokta var. Selçuk topa uzaktan vurdu, top direkten döndü, Kazım yerden gelen topu iyi değerlendiremedi. Benim belirtmek istediğim nokta, pozisyonumuzun bile yerden gelen bir topla olduğu. 

Önceki maçta söylemiştik, boyu uzun ve fizik olarak kuvvetli futbolculara karşı hava toplarıyla oynamayı başaramadık. Bunu tespit etmiştik. Geçen maçın sonunda da eleştirmiştik, olmuyorsa hala niye zorluyoruz diye. Bu maça bakarsanız, yine aynı hatayı göreceksinizdir. Selçuk'un akıllı bir futbolcu olduğuna inanıyorum. Attığı paslar mantıksız değildi fakat attığı topların hiçbiri bizim futbolcularımızın ayağına gelmedi. Çünkü adamlar havadan gelen topları hemen kesiyorlar. Çok bariz bir şekilde görünüyordu. Yerden pas atarak gelmeye çalışmak varken, kendimizi zora sokmak niye?

Bununla beraber, bana göre antrenman maçı havasında geçti maç. Hepimiz heyecansız, sıkıntılı izledik. Aslında sahaya çıkan 11'in performansından memnun kaldım. En azından önceki maça göre, daha iyi, daha istekli, daha baskılı bir takım izledik. Bakarsanız, oynayan futbolcuların çoğu deneyimsiz, milli takımda az oynamış futbolcular. Buna rağmen "abilerinden" daha iyi bir performans gösterdiler. Gecenin dikkat çeken ismi Ömer Toprak'tı, bundan sonra inşallah birileri anlar kimlerin görev alması gerektiğini, ben sadece bunu söyleyeyim.

Ülke futbolu olarak gerçekten sıkıntıdayız. Hırvatistan Milli Takımı, üç sene önce bizimle mücadele eden takımı aynen sahaya sürebiliyorsa, biz neden bunu yapamıyoruz? Milli takımımızdaki bu kopukluğun, bu devamsızlığın sebebi ne? Tecrübesizlikten mi kaybediyoruz, akılsızlıktan mı, çok fazla şeyden kaybediyoruz aslında fakat diğer ülkelere bakarak, en azından rakibimize bakarak alabileceğimiz dersler de var. Bu play-off maçları umuyorum ki bardağı taşıran son damla olmuştur. Değişmesi gereken gerçekten çok fazla şey var ki biz bunları en başından beri konuşuyoruz.

Bundan sonra yeni bir yapılandırmayla, daha doğru tercihlerle, Türk bir hocayla küllerimizden doğma zamanıdır. Dünya Kupası'ndan sonra Avrupa Şampiyonası'na da katılamıyoruz, doğru fakat halimize ağlayacağımıza bundan sonra ne yapmamız gerektiğini düşünüp 2014 Dünya Kupası'nda nasıl başarı elde edebileceğimizin yollarını aramalıyız. İstersek bunu yapabileceğimize inanıyorum. Dediğimiz gibi, çözülmesi gereken çok problem var ama bunların hepsi elbet ki zaman içinde doğru işler yapılırsa çözülebilir...

Üzgünüz... Sahaya çıkan futbolcuları yine de mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Umarım birilerini utandırmışlardır...

Not: Umut Bulut, ofsaytı öğren Burak Yılmaz'la birlikte, lütfen! Biz bu olaya gerçekten sinirleniyoruz. 

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..