- Kategori
- Dünya Mutfakları
Ev yapımı poğaça tarifi

Hamur Malzemesi
4 Yumurta (bir yumurtanın sarısını üstüne sürmek için ayırın)
150 gr tuzsuz katıyağ,
Bir su bardağı süt,
2 çay kaşığı pak maya,
Kabartma tozlu un,
Çörek otu,
Susam.
İç malzemeleri:
500 gr rendelenmiş peynir, (Dikili Keçi peyniri, tuzu azaltmak isterseniz 4 veya 6 saat soğuk suda bekletin)
1 demet maydanoz,
Sebzeli veya kıymalı da yapılabilir.
Hamurun yapılışı:
Yumurtalar çırpıldıktan sonra pak maya, yağ, süt katılarak karıştırtır ve kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilave edilir. ( hamur sert olmamalı)
Hamur iyice yoğrulduktan sonra elimize ceviz büyüklüğünde hamur parçası alarak avucumuzun içerisinde açarak peynir maydanoz karışımı yerleştirilerek kapatılır.
Yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir.
Üstüne ayırt ettiğimiz yumurta sarısı veya sütlü yumurta sarısı karıştırılarak fırça ile sürülür.
Üstüne çörekotu bol ve susam serpilir.
Önceden ısıtılmış 150 derece sıcaklıktaki fırına sürülür.
Birgül EKİM