- Kategori
- Dünya Mutfakları
Lezzetin tartışılmaz en büyük kazası

sizde deneyin unutulmaz tat
Bu gün pilavı değişik yapalım...
İçindekiler...
2 su bardağı pirinç,
3 su bardağı su,
1 çay bardağı şehriye,
1 çay bardağı kuş üzümü,
1 bardak kavrulmuş fıstık,
yarım çay bardağı çam fıstığı,
yarım çay bardağı zeytin yağı, (sağlığınıza göre yağ kullana bilirsiniz)
tuz isteğinize göre,
isterseniz tavuk göğsü,
Yapılışı...
Pilav tencereye yağımızı dökeriz ve yağımız kızdıktan sonra şehriyeleri ekleriz, şehriyeler renk değiştirdikten
sonra (pembeleşince) yıkanmış pirinci dökeriz, pirinci tane tane kaşıktan dökülünceye kadar hiç bırakmadan karıştırarak kaynamış suyumuzu ekleriz, kuş üzümün yarısını üstüne döktükten sonra tencerenin kapağını kapatıp ateşimizin altını kısarız...
Üstünü hazırlarken...
Diğer tarafta;
yarım kalan kuş üzümünü ılık suda bekletiriz.
çam fıstığını ve fıstığı kavurur.
Servis yapmadan pilavın üstüne dökeriz.
İsterseniz tavuk göğsünü servis yaparken üstüne serpe bilirsiniz..
Afiyet olsun...