Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '14

 
Kategori
Siyaset
 

İyi günler göreceğiz

İyi günler göreceğiz
 

Ülkede son gelişmeler üzerine iki farklı kamuoyu, iki farklı siyasi algı gelişti. Yargı ve emniyette konumlanmış patronları amerikada ikamet eden hizmet mensubu bürokratlar görevlerini siyasi alanı yeniden şekillendirmeye yol açaçak şekilde ilerletmeyi planlamış gözüküyorlar.

Bu halleri insan hak ve özgürlüklerini emniyet ve hukuk bürokratları olarak korumayı bir kenara itip siyasal alana müdaheleyi anlamına geliyor. Bu da hükümete siyasi davranan bu alan bürokratlarına görüldüğü gibi müdahele olanağı yarattı. Burada bu müdahele sonrası esas olan hukuk ve emniyet alanında devletin tarafsızlığını herhangi bir şüpheye yer vermeyecek şekilde acilen yeniden tesis edilmesi ve kurumsallaştırılmasıdır.

Diğer yandan tüm kurumsal yetersizlikleri ve kamu kaynaklarının israfını önlemeye yönelik olarak kurumsal yeniden yapılanmaların hayata gecirilmesi kapsamında acil hukuksal düzenlemeler yapılarak; açıklık ve denetlenebilir olmak sağlanmalıdır.

Yolsuzluklar üzerine kimsenin aklında hiç bir şüphe bırakmayacak şekilde gidilmelidir. Aşılmaya çalışılan  askeri, akademik, yargısal, bürokratik; oligarşik düzenin yeniden hortlamasını önlemek için siyasetin rant dağıtım aracı olmasına yol açan tüm mekanizmalar sorumlularıyla beraber  hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmadan darmadağın edilmelidir. Bu ülkenin şu anki vekillerinin geleceğe  karşı sorumluluğu budur.

Milli Savunma Bakanında İç İşleri Bakanında en az Norveç Milli Savunma ve İç İşleri Bakanı kadar yetkileri olmalıdır, düzenlenmelidir.

Karl Popper "açık toplum ve düşmanları" kitabını öneren Habermas'tan alıntı yapan  İç İşleri Bakanı olan bir ülkenin artık  hukuk devleti normlarını hayata geçirmiş olması hukuk sisteminin de tam bağımsız ve tam tarafsız tıkır tıkır işliyor olması sağlanabilir.

Artık devletimizin tüm zayıflıklarından arındırılarak toplumsallaşmaya, barışa, topluma olabilecek tüm farklılıkları da öngörerek hizmet etmeyi esas alan ve ilke edinen kadrolarca işletiliyor olmasının zamanıdır ve bu sağlanmalıdır, vatanseverliğin ön koşulu artık budur.

İktidar kavgası artık zavallılıktır, hırsızlık ise af edilemez geçiştirilemez. Bu ülkeye yıllarca kan kusturmuş büroratlar af edilemez ve onlarla ortaklık kurulamaz o zaman bir müslüman vatandaş olarak size hakkımı helal etmiyeceğim gibi  benim oyumu da alamazsınız.

 
Toplam blog
: 101
: 3501
Kayıt tarihi
: 17.11.13
 
 

Ucunu göremediğim kadar  Özgürlük, Aldırmadan hiç birşeye,  bütün kuralları kırıyorum Ne olursa o..