- Kategori
- Dünya Mutfakları
Evde hamburger nasıl yapılır? Humburger?

HUMBURGER TARİFİ
4 kişilik
Humburger etinin yapılışı,
500 gr kıyma
bir küçük sarımsak
bir soğan
1yumurta
yarım çay kaşıgı tuz ve karabiber karıştırılarak dört parçaya bölünüp
yuvarladıktan sonra tavada kızartılmalı
Malzemeler,
4 tane hamburger eti
4 tane hamburger ekmeği
1 büyük soğan -yuvarlak dilimlenmiş
4 yumurta
4 dilim pastırma
4 dilim ananas -yuvarlak dilimlenmiş
4 dilim kaşar peyniri
4 dilim( fırınlanmış sonra salamura yatırılmış) kırmızı pancar
4 dilim domates
4 marul yaprağı
1 bağ afalfa (yonca)
turşu salatalık
Hamburger eti pişirilmeye başlanır, bir tarafı pişdikden sonra çevirdiğimizde pişen tarafa kaşar peyniri koyulur ki biraz erisin eti sarsın diye, ayrı bir tavada ise yumurtalar beyazı pişirilsin sarısı rafadan gibi kalsın. her bir yumurtanın üstüne pastırmalar konur ( soğanı da biraz yağda cevirmeli isteyen olursa)ayrıca ananaslarda biraz tavada az kızartılarak kullanılır...
Ekmekler bir tarafı hafif kızartılır yağ sürülür...
Ekmeğe yerleşmesi,
peynir altta kalacak, soğan eti üzerine yerleşecek( istediğiniz sose dökülmeli)
yumurtalı pastırmalarda yerleşir
kırmızı pancar, domates, marul, turşu salatalığı,ananas (ananas sıcaksa sıcak bölümün en üstüne bırakın)afalfa,,,
Afiyet olsun...