- Kategori
- Yemek - Mutfak
Evde Mürdüm Eriği Kurutma
Kurutulmuş meyveler içinde güçlü bir antioksidan olan mürdüm eriğinin tadı çok özeldir ve evde kuruttuğunuz kuru eriği ıslatarak yumuşattıktan sonra yediğiniz zaman vücudunuzun güçlendiğini hissedersiniz. Kurutulmuş mürdüm eriğinin hoşafını da yaparak tüketebilirsiniz.
Mürdüm eriğini içindeki meyve şekerinden dolayı kuruturken emaye tepsinin kenarlarını alüminyum folyoyla kaplamalıyız ve eriklerin altına salamuralık kaya tuzu koymalıyız. Erikleri alüminyum folyoya değdirmemeliyiz.
Mürdüm eriklerini eğer yeterli sayıda emaye tepsiniz yoksa bir sofra bezinin veya borcam kapların üzerine serdiğiniz havlu kağıtların üzerinde de kurutabilirsiniz.
Kağıtlar ıslaklığı iyice emince tekrar değiştirmeniz gerekir çünkü meyveler daha çabuk kuruyacaktır. Mürdüm eriği biraz zor kuruyan bir meyvedir onun için biraz sabırlı olmanız gerekir.
Malzemeler:
4 kilo mürdüm eriği
Kaya tuzu
Yapılışı:
Mürdüm erikleri güzelce yıkandıktan sonra ortadan ikiye ayrılarak çekirdekleri çıkarılır. Kaya tuzu ile tuzlanmış tepsilere mürdüm erikleri dizilir ve güneşe çıkarılarak en az 15 gün kurutulur.
Kuruyan erikleri salamuralık tuz konulmuş bir kabın içinde saklamak gerekir eğer ortam sıcaksa buzdolabında muhafaza etmekte yarar vardır.
Afiyet olsun.