- Kategori
- Yemek - Mutfak
Midye Tava

Midye tavanın kokusuna dayanmak zor iş, en iyisi evde de ara sıra çıtır kıtır midye tava yapabiliriz. İç midye nasıl olsa ayıklanmış ve açık olarak gerek pazarlarda gerek hipermarketlerde satılıyor. Alacağımız yarım kilo midye yeterli olacaktır ve yanına da mutlaka sarımsaklı yoğurt sosunu koymayı unutmamalıyız.
Malzemeler:
Yarım kilo iç midye
Yarım çorba kasesi nişasta
Yarım çorba kasesi un
1 yumurta
1 şişe soda
Tuz (Arzuya göre)
Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için:
Yoğurt ve 4-5 diş sarımsak
Yapılışı:
Önce iç midyeler yıkanmalı ve süzgeçten suları süzülmelidir.
Çukur bir kabın içine nişasta ve un konulur, yumurta kırılır, tuz ilave edilerek malzemeler bir çatalla karıştırılır daha sonra yavaş yavaş soda ilave edilerek un kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Kıvamı sıvı olmalıdır ve un pütür pütür olmamalıdır.
Mümkünse derin bir kabın içine zeytinyağı veya ayçiçeği yağı konularak kızdırılmalıdır ve unlu meyaneye iki tarafı bulanmış midyeler kızgın yağa atılarak iki taraflı kızartılmalıdır.
Kızarmış midyeler bir tabağa konulmuş kağıt havlu üzerinde yağı emdirilmelidir.
Kızarmış midyelerin olmazsa olmazı sarımsaklı sostur ve kızarmış midyeler sarımsaklı sosla servis yapılır.
Afiyet olsun.