Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '15

 
Kategori
Egzersiz
 

Evde vücut geliştirmede çalışma süreci nasıl olmalı?

Evde vücut geliştirmede çalışma süreci nasıl olmalı?
 

Evde Vücut Geliştirme


Bazı kişiler salonlar haricinde vücut çalışmanın yeterli olmadığını düşünse de, bu hiçbir şekilde gerçekleri yansıtmaz. Çünkü spor tamamen kişilerin elinde olan ve düzenli olarak gerçekleştirebilecekleri bir aktivitedir. Eğer düzene ve disipline uyuyorsanız vücudunuzun gelişmemesi için bir neden bulunmaz. Bunun yanı sıra maksimum verim alırken, maliyeti de minimum seviyelerde tutmuş olmanız sizin açınızdan oldukça büyük bir avantaj sağlar. Evde kas yapma herkesin gerçekleştirebilecek olduğu bir uygulama olması ile bilinir. Bunun için ilk olarak programa sahip olmanız gerekir. Eğer çevrenizde sizi yönlendirecek olan birisi bulunmuyorsa, internet aracılığı ile de çok sayıda programa ulaşabilirsiniz. Böylece vücut geliştirmek için ilk adımı atmış ve sürece başlamış olursunuz. Herkes için bu spor sabır işi olması ile bilinir. Kısa bir zamanda vücut gelişmez ve istenilen seviyelere de gelmesi söz konusu değildir. Bu nedenle de uzun bir süre boyunca sahip olduğunuz düzeni muhafaza etmeniz gerekecektir. Böylece istediğiniz sonuçlara ulaşabilir ve estetik bir vücuda sahip olabilirsiniz. Herhangi bir zorluk durumu da karşınıza çıkmaz. Antrenmanları doğru bir şekilde gerçekleştirmeniz durumunda da sakatlanma riskiniz oluşmayacaktır. Ancak hiçbir çalışma sırasında kendinizi aşırı şekilde zorlamamanız gerekir.

Vücut geliştirme sporuna henüz yeni başlayan biriyseniz ısınma programı işinizi görecektir.Vücut geliştirme programı yaparken ısınma hareketlerini kesinlikle gözardı etmemelisiniz. Bunu birkaç hafta uygulamanız gerekir ve daha sonra program değişikliği yapabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda çeşitli programları da denemeniz size fayda sağlar ancak bunların kısa süreli olmaması gerekir. Bir gün çalışıyorsanız ertesi gün dinlenmeniz ve bu şekilde devam etmeniz genel olarak uzmanlar tarafından önerilen konular arasında yerini alır. Sahip olduğunuz programı uygularken de hareketleri sırası ile yapmalısınız. Eğer bu sırayı gün geçtikçe bozar ve değişiklik yaparsanız, kondisyonunuz da olumsuz olarak etkilenir ve düşer. Çalışma aşaması da bu şekilde sizin için son derece verimsiz geçecektir. Her antrenman öncesi ısınma yapmak da önemlidir. Bu sayede sakatlanmanız söz konusu olmaz ve kaslara daha iyi bir kan pompalanması da sağlanmış olur. Ayrıca kalbinizin sağlığı açısından da ısınma gerçekleştirmek önemli bir konudur.

Evde vücut geliştirme hareketleri yapacak olduğunuzda, bu hareketlerin videolu olarak anlatımlarını inceleyebilirsiniz. Size en yardım kaynak videolar olacaktır. Bunları tekrar tekrar izlemeniz daha kalıcı olmasını sağlar ve her detayı da uygulamanız önerilir. Görüldüğü üzere evde vücut geliştirmek ve kas yapmak çok da zor değildir. Yalnızca bu hususlara dikkat ederek en uygun sonuçları almanız mümkün olur.

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..