Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '15

 
Kategori
Egzersiz
 

Göbek eritmek için mutlaka yemeniz gereken besinler

Göbek eritmek için mutlaka yemeniz gereken besinler
 

Göbek eritmek için faydalı besinler


Göbek bölgesi vücudun en çabuk ve kolay bir şekilde yağlanan ve oldukça zor eriyen bölgelerinden birisidir. Eğer sizin de göbeğinizle başınız dertteyse, mutlaka beslenmenize dikkat etmeniz ve düzenli olarak spor yapmanız gerektiğini biliyorsunuzdur. Bu tür bilgiler teorik olarak bilinse de genelde uygulama kısmında sıkıntı yaşanabilmektedir. Özellikle bol kalorili olan birbirinden leziz yiyecekleri hayatınızdan çıkartmakta ya da yoğun temponuzda spor yapacak zamanı bulmakta sıkıntı çekiyor olabilirsiniz. Böyle bir durumda da göbeğinizle vedalaşmak ve hayallerinizdeki gibi dümdüz bir karın sahibi olmak size imkansız geliyor olabilir. Sizlere tavsiye edeceğimiz bazı besinleri tüketmeye özen göstererek ve bol kalorili olan besinlerin miktarlarını azaltarak, karın eritmedüşüncesinin aslında çok da zor olmadığını kendiniz görebilirsiniz. Bu besinler göbek şişkinliğini önleyerek size oldukça yardımcı olacak ve aynı zamanda sağlıklı beslenmenize de yardımcı olacaktır.

Karın eritmekiçin mutlaka tüketmeniz gereken ilk besin ananas. Ananas içeriğinde bulunan bromelain enzimi ile sindirimi kolaylaştırır ve karın şişkinliğini önlemeye yardımcı olur. Bununla birlikte doğal bir idrar söktürücü olan ve vücudunuzda şişkinlik yaratan ödemin atılması için yardımcı olacak olan rezene de mutlaka tüketmeniz gereken besinler arasında yer alıyor. Eğer rezeneyi tercih etmiyorsanız, kerevize de bir şans verebilirsiniz. Vücudunuzda yağ yakmayı hızlandıracak olan ve sindirimi oldukça kolaylaştıran yoğurtta mutlaka yemeniz gereken besinler listesinin ilk sıralarında yer alıyor. Yoğurdun içerisinde bulunan probiyotikler sindiriminiz için oldukça faydalı. Göbek eritme için gaz önleme özelliği bulunan zencefil ya da naneyi demleyerek çay şeklinde içebilirsiniz. Böylece şişkinliğiniz olmaz ve kendinizi çok daha iyi hissedersiniz.

Göbeğinizle vedalaşmak için tabii ki beslenmenize dikkat etmekle beraber aynı zamanda fiziksel aktivite de mutlaka yapmanız gerekiyor. Ancak göbek eritme hareketleri yapmak için yeterli vaktiniz yoksa kendiniz için daha fazla hareket imkanı yaratabilirsiniz. Örneğin asansör kullanmak yerine merdiven kullanabilir ya da yakın bir yere gidecekseniz araba kullanmak yerine yürümeyi tercih edebilirsiniz. Dilerseniz masa başında çalışırken bile karın eritme hareketleriyapabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken karın kaslarınızı kısa aralıklarla sıkıp bırakmak. Tüm bunları düzenli olarak yaptığınızda vücudunuzdaki değişime siz de inanamayacaksınız.

Göbek bölgesi ile birlikte basen eritmehareketlerikonusunda da kadınlar oldukça şikayetçi olabiliyorlar. Basenlerinizi eritmek istiyorsanız mutlaka düzenli olarak tempolu yürüyüş ya da koşu gibi egzersizler yapmalı aynı zamanda bol bol merdiven çıkmalısınız. 

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..