Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Evliliğin anlamı

Evlilik benim planlarımın sonunda yer almıştı hep. Önce üniversite iş hayatı derken hep erteledim. Aslında evliliğin bir zamanı yoktur bence. Önemli olan doğru olduğunu düşündüğünüz insanla karşılaşmak ve onunla bir ömür paylaşmayı göze almak evlilğin zamanıdır. Bende böyle bir insan ile karşılaştığım zaman evlenmeye karar verdim. Benim için doğru insan oydu ve evlendik. Ha şimdi pişman mıyım ? Hayır ... İyiki eşimle evlenmişim. Keşke daha önce tanışsaymışız diye düşünüyorum.

Ama evlilikler ve aradaki sevgi ve saygı okadar çok sınamadan geçiyor ki. bunları aşmanın bence tek yolu sevgi, saygı, anlayış ve fedakarlık.... Bazen de sahip çıkma. Evliliğine, yuvana ve eşine. Evlilikte tek vücut olabirsen güçlükleri aşman kolay olur. Güven en büyük destek. İletişim evliliğin koruyucusu. Evlilik hayatı paylaşmaksa tüm kalbinle düşüncelerinle açık olacaksın ki ayakta durasın. gelecek güçlükleri atlatabilesin.

Evliliği en çok yıpratan bazen aileler oluyor. Farklı iki kültürün buluşması sorunları arttırıyor. Önemli olan bunları çevredeki insanları kırmadan, aileleri üzmeden kendi yaşamınızı kurmak. Bunun için bir olmak aynı düşünceleri paylaşmak geliyor. Tek bir vücut gibi hareket etmek gerekir. Uzun ve yeri geldiğinde sorunlarla dolu bir yaşam yolu. Bunu en az sorunla geçmek insanın kendi elinde. En başta yapılacak şey evlilğiniz için, birlikteliğiniz için neler beklediğinize karar vermeniz lazım. Eviniz ile dışarısı arasında görülmez bir duvar örmeniz en iyisi. İnsanların hayatınıza müdahale etmesine izin vermeyin. Yoksa üzülen siz olursunuz. Çünkü insanları mutlu etmek zordur. Size saygı duymalarını sağlayın. İnanın size duydukları saygı evliliğinize de saygı göstermeleri anlamına gelir.

Eşinizle duygularınızı, düşünclerinizi paylaşın. Anlaşamadığınız noktalarda orta yolu bulmaya çalışın. Öncelikle eşinizi dinleyin. Ne demek istediğini düşünün. Sonra yorum yapın. O an size mantıklı gelmeze bile belki düşününce hak vereceksiniz.Birbirinizi kırmamaya çalışın. Dil yarasıgeçmez unutmayın. Birlikte planlar yapın. Geleceğiniz belirsiz olmasın. Gelecek ile ilgili planlar evlilğinize dahada bağlıolmanızı sağlar. Yoksa yarısız bir evlilik zamanla sizesonu gelecekmiş gibi gelir. Bu defada ayrılık düşüncesi belirir.

Şöyle bir evliliğinize dışarıdan bakmaya çalışın. Ben evliliğimde dürüstlüğe, güvene ve iletişime önem veriyorum. Bunlar sarsılırsa eminim evlilğim de sarsılır. Düşünsenize güvenemediğiniz, yalancı ve iletişim sorunu yaşadığınız bir insanla ne kadar bir arada olabilirsiniz? Bir ömrü böyle bir insanla harcarmısınız? Ben harcayamam. Çünkü benim hayatım önemli. birşeyler kopmuşsa ve karşımdaki bunu kabul etmiyorsa ne yapabilerim. Günlerimi üzülerek geçirmek bana göre değil. Allaha çok şükür şu an böyle bir sorunum yok olursada biter.

Mutlu bir evliliğiniz varsa dış etkenler yüzünden sarsılıyorsa mücadele edin. Hiçbirzaman mücadele etmeden vazgeçmeyin. Sonrası pişmanlıklara kalmasın. Yüreğinizin sesini dinleyin. En doğruyu size o söyler. En kötü durumda olsanız bile eşinizle konuşun. Belki o an size yardımcı olamaz belki ama inanın siz rahatlarsınız. Birbirinezi açık olun ki sorunları kolay çözün. Yoksazamanla sorunlarbüyür, birde bu sağlığınızıda bozar. Evliliğinizi düşünürken evinizdeniçeri girince kapıyı kapatınca kiminle başbaşasınız? Tabi ki eşinizle. Ya sıkıntınız olduğunda bunu bilen sizinle bu sıkıntıyı çeken kim? Yine eşiniz. Her an her zaman yanınız da olan kim? Tabiki eşiniz. Bir söz vardır"Ekmek dilimden ayrıldı mı geri birleşmez" Evlenerek evinizden kopuyorsunuz. Artıkannenizin evinde bile misafirsiniz. Bunu unutmayın.

Gelin evliliklerimize, eşlerimize sahip çıkalım. Hayatı onlarla paylaşıyoruz. Güzellikler hiç bitmesin. her yeni gün sevgi ve mutlulukla geçsin. İnsanlara örnek olacak bir evlilik yaşayalım. Herkesin evlilği mükemmel olsun. O zaman Hayatı gerçek anlamda eşinizlepaylaşın.

 
Toplam blog
: 60
: 2933
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Memur olduğum için Türkiyenin çeşitli illerini gezmekteyim. Yaşamı seven, hayatını daima daha iyi ya..