Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Evlilik aşkı bitirir mi?

Evlilik aşkı bitirir mi?
 

Aşk mı, evlilik mi?

Özdemir Asaf aşk şiirini yazarken sevmek ile aşkı farklı yorumlamış. Sevmek iki kişinin birbirinden saklanabilmesi aşk ise saklanamamasıdır.

Evlilik aşkı bitirir mi sizce? Bence bitirmez. Tam aksine daha yoğun yaşarsınız aşkı. Ama tek şartı var bunun. Evlenmeden önce gerçekten aşık mıydınız? Yoksa aşık olduğunuzu mu sanıyordunuz? Eğer aşık değilseniz zaten bitecek bir şey yoktur. Ama aşık iseniz o zaman sizin için her şey bambaşkadır. Yaşam aşk üzerine kurulmuştur. Aşkta sevgi vardır ama sevgide aşk olmayabilir. Aldığınız nefes, içtiğiniz su, uyuduğunuz uyku ve gördüğünüz gözlerinizdeki dünyanın içindedir aşk. Bu nedenle yaşamdır. Eğer aşık değilseniz yaşamınızda eksik bir şeyler vardır. Hem işinizde hem özel yaşamınızda hem çevrenizde bunun olumsuz yansımalarını pekala görebilirsiniz. İşiniz ya da işyerinizdeki olumsuzlukları başka nedenlere bağlar, yaşamınızdaki düzgün gitmeyen önünüze çıkan engelleri hep başka başka adlandırırsınız.

Aşk olumlu düşündürür insanı asla gözünü kör etmez. Yaratıcılığına çeşitlilik katar zenginleştirir. Asla bencil yapmaz. Aşk paylaştırır insanın hem içindekilerini hemde dışındakilerini. Aşk dinletir insanı, sakinleştirir asla öfkelendirmez. Aşk düşündürür insanı, hem kendini hem aşığını hem çevresini hem dostlarını hem arkadaşlarını. Aşk uysallaştırır. Aşık yağmurlu havayı da sever güneşi havayı da. Lapa lapa yağan karı da sever yolların kapanmasını da. Ve açılması kapanan yolların ve beklenmesi belki günlerce belki aylarca daha bir büyütür aşkı. Son baharda sararan yapraklardır, aşk değil. İlk baharda ise yeşeren, yeniden kendini tazeleyen dir aşk.

Aşk habersizce bir sinema bileti almaktır. Aşk süprizdir. Aşk nedensizce alınmış bir demet çiçektir, çiçek sevgiliye ulaşmasa bile. Aşk bir kahvaltı sofrasıdır. Aşk kahvaltıdaki kızarmış ekmektir. Aşk demli bir çaydır içilen. Aşk dinlenen bir ezgidir birilikte dinlenildiği sanılan.

Evet, evlilik aşkı bitirmez. Sadece sorun kendinize ben aşık mıyım diye. Değilseniz yapabileceğim bir şey yok. Ama isterdim herkesin aşık olmasını. Olmuş olmasını isterdim. Bir neden bulun aşık olmak için. En azından bir nedenle. Benim bir nedenim yok.. Üzgünüm. Bildiğim bir nedenim yok.

 
Toplam blog
: 96
: 648
Kayıt tarihi
: 12.08.08
 
 

Karadenizliyim. İzmir' de yaşıyorum.  Dünyanın tek bir ülke  olduğuna inanarak  bütün insanların ..