Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '14

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Evliliklerde karı ile koca arasında gizli saklı şeyler olabilir

Evliliklerde karı ile koca arasında gizli saklı şeyler olabilir
 

Her şeyimizi eşimize söyleyecekmişiz; olur, babamın oğlusun/kızısın sanki. Karı-kocalık güvenilir bir beraberlik değil ki. Birbirini tanımayan iki ayrı insan, hatta bazen iki yabancı birlikte yaşamaya karar veriyorlar. İkisinin birlikte bir hayatı var ama her birinin de ayrı bir hayatı var. Biz karımıza/ kocamıza vücudumuzun/ ruhumuzun/ kalbimizin bir tarafını veriyoruz. Zaten tüm kalbimizle/ruhumuzla onun olursak bu arızalı bir beraberliktir. Eşler kendilerine hayatlarından sadece kendilerinin yaşayacağı bir kısmı ayırmalıdırlar.

Ahmet’in karısı ya da Hatice’nin kocası olduğunuz zaman, yani sadece bu olduğunuz zaman basitleşirsiniz, hayatınız anlamsızlaşır. Piyano bilen yeşil köşkün uçarı kızı olmalısınız. Tophaneliler gurubunun yakışıklısı, balıkçı güzeli Azize, salaş mekânların yalnız hanımı, Antepli Ayfer, iyi basketbol oynayan Uğur, Demirkazık dağına tırmanan dağcı Niyazi vs… Siz sadece bir adamın karısı ya da bir kadının kocasıysanız hiçbir şey değilsiniz ve bence boşuna yaşıyorsunuz.

Ve işte sizin bu rollerinizin/yanlarınızın evlilikten ve eşinizden ayrı olması gerekebilir. İki ayrı insan asla her şeyini paylaşamaz ve paylaşılamayan şeylerde de ısrar etmemek lazımdır. Yani evli insanların birlikte bir hayatları ve her birinin kendilerine ait ayrı hayatları vardır.

Her şeyimi niye eşim bilsin ki… Ben de onun saklamaya çalıştığı şeyleri bilmeyim. Böyle durumlar illa da bir ihanet olarak algılanmamalı. İhanet için zaten hiç bunlara gerek yok; sırtını dönüp yatan eşinizin bu davranışı bile ihanet göstergesidir; zira aklı başkasındadır ama sizin yatağınızdadır, isteksiz oluşu bundadır. Ve bu makul bir ihanettir; sizi istemiyorsa elbette sırtını dönecektir. Karınız olması hiçbir şeyi değiştiremez.

Karım benden bir şey gizliyor; olabilir ve sizin bunu öğrenmeniz de şart değildir. Evlilik size böyle bir hakkı vermez. Parmağına yüzüğü geçirdiğiniz kadının her şeyi size ait değildir; sadece kendi isteğiyle verdiklerini alabilirsiniz. “Karım değil mi ben isteyince yatağıma gelecek” Ha…tir! Sen kadınına düşmemişsin, gönlü olmadığı sürece kendi karınla bile yatamazsın! Şimdi çağ dışı ilkel düzenlerde ötüyorsun; Ağaç Hareketi düzeninde bu böyle emice!

Ne düşünüyormuşum. Evden çıkıp nerelere gidiyormuşum. Kiminle geziyormuşum. Sanki benim babam. Kocamsan kocamsın. Her şeyimi senle paylaşmak zorunda mıyım? Ben özgür bir insanım, evlilik dışında ikinci bir hayatım var, olmak zorunda. Hayatta bazı şeyler yalnız yaşanır. Dalgaları yalnız seyretmek istersiniz. Bazen çekip uzaklara gidersiniz. Dostunuzla/kankanızla bir köşede oturup kahve içerken kocanızın ya da karınızın yanınızda olması gerekmez. Bazı kadınlarda da bu konuda ciddi aptallıklar var. Adama nefes aldırmıyorlar. Nere gittin? Kimdi o konuştuğun? Telefonundaki numara kimin? Böyle bir kadını ben aklımda olmasa bile şan için aldatırım. Rahat bırak adamı ya! Seni seviyorsa zaten bir yere gitmez! Kadının da erkeğin de bir yere giderken eşine haber vermesi gerekmez. Yok böyle bir şey!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..