Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '12

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Evlilikte mutluluk için 12 D formülü

 

Sağlıklı ilişkisi olan insanlar hayatlarının her alanlarında mutluluğu ve başarıyı daha kolay yakalarlar.

Sevginin ve dayanışmanın verdiği enerji, tüm yaşamlarını kolaylaştırır ve hayatın bir nehir gibi akmasını sağlar.

Bu nedenle evlilik çok önemli bir kurumdur. Peki, sağlıklı bir ilişki için ne yapmalı?

***

Evlilikte  mutluluk için 12 D formülü:

1)Değer verin: Eşinize değerli olduğunu hissettirin. Hiç kimse kendini değersiz gören birisiyle birlikte olmak istemez.

2)Duygulu olun: Bir evlilikte romantizmin önemini unutmayın. Duygu dolu davranış ve sözler evliliğin harcıdır. Romantizmi yaşamak zor değildir. Bol yıldızlı lacivert bir gecede birlikte yıldızları izlerken, sevdiğinizin üşüdüğünün farkına varıp ceketinizi ona vermeniz romantizmdir.

 3)Dürüst ve doğru olun: Sonu ne olursa olsun dürüst ve açık yürekli olmak evliliği sağlamlaştıran ve güven oluşturan önemli bir koşuldur.

4)Doğal olun: Yapaylıklar ve sahtelikler üzerine kurulan ilişkiler uzun süreli ve sağlıklı olamaz. Boyalar dökülüp gerçekler ortaya çıktığında kağıttan mutluluklar dağılır gider.  Bu nedenle kendinizi farklı tanıtmak yerine olduğunuz gibi görünmek ilişkinin sağlam temeller üzerine kurulmasını sağlar.

5)Dakik olun: Evlilikte dakik olmak, her şeyi zamanında yapmak çok önemlidir. Verdiğiniz söz ne olursa olsun yerine getirmek, evlilikte koşulsuz güven ve sevgi getirir.

6)Düşünceli ve duyarlı olun: Örneğin, eşiniz yorgun veya stresli ise üzerine gitmeyin ve anlayışlı davranın. Aile bütçeniz el vermiyorsa o elbiseyi almayın.

7)Değişime açık olun: Zamanın gerektiği değişiklikleri yapmaya özen gösterin. Hayat durağan değildir. Evlilik emek ve dinamizm ister. Fazla kilolardan kurtulmanızın gerektiğini düşünüyorsanız, o diyeti hem kendiniz hem de eşiniz için yapın. Giyinirken eşinizin de düşüncelerini ve beğenilerini dikkate alın.

8)Devamlılığa dikkat edin: Verdiğiniz kararları ve sözleri unutmayın. Bugün başka bir şey, yarın başka bir şey söylemeyin. Yıllar sonra bile verdiğiniz sözlerin arkasında olun. Tutarlı olmak her yerde olduğu gibi evde de sevgi ve saygı yaratır.

9)Dilinize hakim olun: Aklınıza her geleni söylemeyin. Konuşurken kelime seçimine özen gösterin. Özensizce kullanılan bir tek kelimenin bile o güne kadar yaptığınız tüm güzellikleri yıkma gücüne sahip olduğun bilin.

10)Dayanıklı olun: En küçük olayda pes edip ilişkinizi tehlikeye sokmayın. Her ilişkide bir takım sorunlar olabileceğini, ancak bunun kalıcı olmadığını bir süre sonra her şeyin düzeleceğini düşünün.

11)Dokunmasını bilin: Eşinizin saçlarını okşadığınızda ona yüreğinizdeki tüm sevgiyi hissettirin. Dokunmanızı istemediğinde anlayışla karşılayın. Eşinize sadece sevgi amaçlı dokunacağınıza şiddet amaçlı asla yaklaşmayacağınıza dair kendinize söz verin.

12)Dayanışma içinde olun: Aile içinde yaşanan sorun kimin olursa olsun çözüm için dayanışma içinde olmak o aileyi güçlendirir. Karşılıklı her fedakarlığa açık olmak ailenin temellerini sağlamlaştırır.

***

Her ilişkide olumlu veya olumsuz her davranışınızın, katlanarak size geri döneceğinden kuşkunuz olmasın.

Eşlerine kötü davrananlar farkına varmadan sadece eşlerinin değil aynı zamanda kendi yaşam kalitelerinin bozulmasına da neden olurlar.

 ***

Her şeyin hayalleriniz gibi olması dileğimle…

Cengiz Hortoğlu

hortogludorduncubakis@gmail.com

http://twitter.com/cengizhortoglu

 

 

 
Toplam blog
: 924
: 4123
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

CENGİZ HORTOĞLU Cengiz Hortoğlu Gaziantep'te doğdu. İstanbul Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest a..