Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '19

 
Kategori
Bilim
 

Evren ve Çekim Yasası

Daha görmediğimiz, göremediğimiz, görmek istemediğimiz kadar çok şey var. Evren kafan boşken başka, alkollüyken başka, bozukken başka, mutluyken başka, yalıya başka, villaya başka, gettoya başka, sana başka, bana başka.
 
Evrende olup bitenler bugünün insanın aklının alamayacağı kadar kautik bir yapı, bilim, bilgi içermekte. Her şeyin içinde bir için olduğu gibi, her şeyin dışında da muazzam bir dış var. Mikro ve makro sonsuz gibi bugün gözlemlenen evren %7 iddia ediliyor. Bu bile yetmiş sekiz milyar ışık yılı çapında belkide bindebir bile değil, bu yüzde yedilik evrende 2,5 trilyondan fazla galaksi ve güneş gibi orta ölçekte cüce nova, süper nova, hiper nova, mega novalar trilyon üzeri trilyon yıldız ve her birinin özel yakıtı termonükleer patlamalar fizyon füzyonlar ile neye nasıl bakalım bilmiyoruz. Evrende %72 hidrojen, %19 helyum ve geriye kalan diğer gazlar olduğu biliniyor, güneşte bu gazların dönüşümü güçlü nükleer çekim, zayıf nükleer çekim kuvvetleri ile yer çekimi termonükleer patlamalar binlerce çeşit fiziksel, kimyasal gerçeklikler.
 
Dünya resminin tümünü görmeye çalışınca bir enerji, ışık, ısı üreticisinden bahsediyoruz. Neyi aydınlatmak yada ısıtmak için kullanılıyor ve beş milyar yıllık kullan kendini dönüştürsün teknolojisini biz mikro alemden bakarken, yani yaprağın hücre seviyesinden bakteri virus gözüyle bakarken, makro alemde insan büyüklüğüyle yaprağa bakış gözüyle ne oluyor, neye fayda için oluyor anlamamız imkansız. 
 
İnsanın düşünce ve gönül dünyasının yansımaları, dışa vurumu eylemlerdir, hiçbir eylem düşünceden bağımsız değildir. Satranç tahtası gibi hayat. Bir hamle yaparsın, hayatta sana karşı hamlesini yapar. İşler ters gidiyorsa hamleyi yanlış yapmışsın demektir.
 
Ne düşünürsen o olur. Evrensel çekim yasası var. Evrensel inanç yasası var. Söylediklerin zaten var evrende ve insanda. Ne istersen o olur. Nereye gitmek istersen oraya gidersin. Önce aklına gelir, aklına geliyorsa başına da gelir. Sadece geleceği değil geçmişi de etkiliyoruz şimdi ile, bilinçaltını temizlemek gerekiyor aslında. 
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..