Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '07

 
Kategori
Bilim
 

Evrim sürecindeki insan yapısı

İnsanı neslinin evrim geçirmeden evvel ki halinin dinozor olduğunu biliyor muydunuz?

Günümüzden yaklaşık altmış beş milyon yıl önce yaşayan dinozorların dünyaya çarpan büyük bir meteor parçasından dolayı yok olduğunu söyleyen teorinin aksine benim savunduğum ve daha mantıksal ve bilimsel bir yorum içinde anlatmak istediğim şudur ki; Ddinozorların 3. Jeolojik zaman içinde bünyesel bir takım değişikliklere çevresel değişiklerinde eklenmesiyle önce hayvan ve sonra da insan şeklini aldığıdır.

Bununla birlikte söylemek istediğim şu ki; çevresel değişimlerin bilindiği gibi 4. Jeolojik zamanda değil sadece 3. Jeolojik zaman içinde şekillendiğidir. Buna göre: Her Jeolojik zaman dilimi bin yıl sürmüştür.

1. Jeolojik zamanda ortaya çıkan dinozorlar tek hücreli termitlerin yardımıyla oluşmuştur. Sonrasında işe çevresel ve yapısal faktörlerin birleşmesiyle dinozorların büyük bir değişime uğradığını söylemek hiçte yanlış olmaz. Bunda en büyük rolü iklim değişikliği oynamıştır. İklim değişikliği yer kabuğunun mekaniksel ve fiziksel olarak aşındırdığı için ister istemez dinozorların yüzeysel şeklini de aşındırdı.

1.Jeolojik zamanda termitlerin birleşerek kayaların minerallerinden beslenmesi sonucunda dinozorların yapısal türü ortaya çıkmıştır. Bu yapısal türevi 2. Jeolojik zamanda yine türevsel olan termitlerin dinozor fosillerinin içinde bu sefer fosil minarelerinden beslenerek ortaya çıkan hayvan türleri izlemiştir. 3. Jeolojik zamanda işe termitlerin iklim şartlarına bağlı olarak çoğalmasıyla ve bu sefer hayvan türlerinin kemiklerinde bulunan mineraleriden beslenerek insan neslini oluşturdu. 2. Jeolojik zamanda ortaya çıkan hayvan türleri 3. Jeolojik zamana gidildikçe insan nesline daha da yakınlaştı. Mesela maymunlar dinozor neslinden paralel olarak insan nesline daha yakın yaratıklar olarak ortaya çıktılar. Maymunlar bugün bile insan nesline en yakın yaratık olduğunu biliyoruz. İnsanlara yakın olan hayvanların aslında türevsel yakınlaşmadan kaynaklandığını söylemek gerekir.

3. Jeolojik zamanın başlangıcında geldiğimizde iklimsel değişiklik termitlerin hücrelerini de etkiledi ve onların hücresel yapısının çoğalmasına neden oldu. Çoğalan termit hücreleri dinozor fosillerin içinde büyüyerek ilk insan neslini oluşturmuştur. Mesela insanların bazı kemik yapıları dinozorlara benzediği söylemek isterim. Bu kemik yapılarına örnek vermek gerekirse dişler, kollar ve tırnaklar.

Sonuç olarak yer kabuğunun oluşumundan itibaren ortaya çıkan termitlerin hücresel birleşmesiyle dinozorlar ve diğer havyan türlerini, hücresel çoğalmasıyla da insan nesli ortaya çıkarmıştır. Sonuçta biz insanlar modern dinozorlar olarak varlığımızı sürdüren yaratıklarız.

antropolog tarihçisi :NIKO ANASTIYADIS


 
Toplam blog
: 11
: 781
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Ben İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları 1.sınıf öğrencisiyim. Rum kökenli ve gele..