- Kategori
- Güncel
Nasıl bir başbakan istiyoruz biz
Ben bu ülke topraklarının bütünleştirici bireylerinden sadece biriyim. 22 Temmuz da ilk kez oy kullanacağım. Oyumu Türk siyasi geçmişindeki karanlıkları tarihin tekabülününden kurtarmak için kullanacağım. Benim gibi düşünen insanlar da aynı yolda ilerlediği taktirde bu vatan toprağının gerçek değeri ortaya çıkar.
Ben bu ülke topraklarında yaşayan bir Türk genciyim ve şunun inancındayım ki halkın oyu ile seçilecek olan yeni Başbakanın bu ülke ulusunu kendi ihtirasları doğrultusunda değil de milletin arzusuna göre tasarlaması gerekmektedir. Çünkü bu ülke tam bağımsız Türkiye kavramını çoktan hak etmiştir. Ne savaşlar gördü bu millet ne acılar çekti bu toplum fakat hiçbir zaman yılmadı. Biz bu topraklarda yaşayan genç bireyler olarak artık milletin üstünlüğünü devletin her kademesinde görmek istiyoruz. Çünkü bizler Atatürk Cumhuriyetinin genç neferleriyiz. Seçilecek olan yeni başbakanımızın da Türk bayrağının önünde dururken milletine güven duygusunu hişsetirerek bizlerin daha çağdaş ve bütünleştirici bir toplum temelini akılcı bir şekilde atmasını istiyoruz. Yani yaratıcılıkta sınır tanımamasını istiyoruz. Halkçı bir devlet adamının başbakan olmasını istiyoruz. Halkın dertlerini sükunetle dinleyen ve çözüm politikalarını bir an önce devreye geçiren sömürmeyen ve sömürmeye de izin vermeyen bir başbakan istiyoruz. Hem fakirin hem de zenginin halinden anlayan bir halk adamının başbakan olmasını istiyoruz. Türkiye’yi AB maceralarına atmayan gerçeği olduğu gibi kavrayan bir başbakan istiyoruz. Ülke için alınan kararları sadece milletvekilleriyle değil milletin ta kendisiyle de paylaşan bir başbakan olmasını istiyorum. Bir gelecek uğruna savaşa destek veren ve nitelendirici çözümler sunan kendi fikirlerini milletin fikirleriyle paylaşan bir başbakan istiyoruz. Milletimden övgü ile bahseden sözde değil özde fikirler sunan bir başbakan istiyoruz.
Sonuç olarak bütünlüğü sağlayan laikleşmeden ödün vermeyen kendisini halktan üştün görmeyen bir başbakanın şimdiden Türkiye Cumhuriyetine hayırlı olmasını diliyorum. Bizler bu vatan toprağına sadık olacak olan bir başbakanın kırk yıl kölesi olmaya hazırdır.