Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '10

 
Kategori
İnançlar
 

Evrim teorisine inanmak şart mı?

Evrim teorisine inanmak şart mı?
 

Bazı insanlar, Allah’a inanmanın boş inanç ve bilimdışı olduğunu, Darwin'in evrim teorisine inanmanın da bilimsel olduğu görüşünü savunurlar.

Bilindiği üzere, Charles Darwin’in evrim teorisine göre; yeryüzündeki canlılar tesadüfler sonucunda doğal şartlarda zamanla değişerek, oluşmuşlardır. Tüm canlıların ortak bir atadan geldiğini savunan evrim teorisine göre, insanların maymunlara olan benzerliğinden dolayı, maymundan geldiği görüşü vardır.

Kendi aklımla düşündüğüm zaman; her şeyin belli bir intizam içinde olduğunu, kainatın asla tesadüfen ve sahipsiz olamayacağı anlamak hiç de zor değil..

Dinsel olarak da, kainatta tesadüf diye bir şey yoktur. Her şey ama her şey en ince ayrıntısına kadar, Rabbimizin bilgisi ve gücü dahilinde gelişmiştir. Ve de gelişmektedir.

Allah'ın, bir şeyin ya da bir işin olmasını dilediğinde, onun olması için yalnızca "Ol!" demesi yeterlidir.

Bu konu Kuran’da şöyle belirtilmektedir;

Allah her canlıyı sudan yarattı. İşte bunlardan kimi karnı üzerinde yürümekte, kimi de dört ayağı üzerinde yürümektedir. Allah dilediğini yaratır. Hiç şüphesiz Allah, her şeye güç yetirendir. ( Nur suresi, 45)

Gökleri ve yeri (bir örnek edinmeksizin) yaratandır. O, bir işin olmasına karar verirse, ona yalnızca "Ol" der, o da hemen oluverir. (Bakara Suresi, 117)

O inkar edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbirleriyle bitişik iken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacakla mı? (Enbiya suresi, 30)

Kuran her şeyi yoktan var eden ve ilmiyle tüm varlıkları kuşatan Yüce Allah’ın sözüdür.

Allah bir ayetinde ; Kur’anla ilgili olarak da ;

‘Eğer o, Allah’tan başkasının katında olsaydı, kuşkusuz içinde birçok çelişkiler bulacaklardı ‘’(Nisa suresi, 82) buyurmaktadır.

Kuran’ın içinde yer alan her bilgi, tüm mucizeleri ortaya koymaktadır. İnsana düşen, Allah’ın indirdiği bu ilahi kitaba sımsıkı sarılmak ve onu kendisine yol gösterici olarak kabul etmektedir.

****

Değerli arkadaşlarım konuya nerden geldim? Onu da açıklayayım da rahatlayayım..

Yaklaşık iki ay önce bir yazıma gelen 2 yorumda şöyle diyordu; ‘ ‘’Seni de bir türlü evrim teorisine inandıramadık.. ‘’Sanki evrim teorisine inanmak şartmış gibi :) ‘’

…..yahu benim bilgeliğim boş inançlılara değil …..

Düşüncelerim; evrim kuramı, sadece kuramdır( teoridir). Hayatın yeryüzünde ilk kez nasıl ortaya çıktığı bilimsel olarak açıklanmamıştır. Eğer tüm türler ortak bir atadan geliyorsa ve zaman içinde değişimle farklılaşıyorlarsa, neden şu halde insanlar için farklılaşma devam etmiyor? Maymunla insanın fiziki benzerliği, maymundan geldiğimize beni inandırmıyor...Bunlar tabii ki benim kendi içimdeki sorgulamalarım..

Ancak özellikle şuna değinmek istiyorum ki;

Allah’a inanmanın boş inanç olduğu, teoriye inanmanın bilimsel olduğu, benim için Rabbime yapılan en büyük saygısızlık ve günah.. Yüce Allah’ın gücünü, muhteşem sanatını görmek için tek bir kelebeğe bile bakmamız bile yeterli..

Aldığımız her nefes bile çok değerli, bundan dolayı Rabbimize ne kadar, ne kadar şükretsek az… Herkesin düşüncesine saygım sonsuz.. Kim neye isterse ona inanır.. Fakat ben Darwin’in teorisindeki, farklılaşmaya inanmıyorum..

Sevgi ve ışıkla..

 
Toplam blog
: 287
: 13046
Kayıt tarihi
: 22.11.08
 
 

Öğretmenlik yapıyorum ve anneyim. Çocukları çok seviyorum. Yüreği sevgi dolu olan insanlara, sela..