Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '16

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Ezber Bozduran Satırlar: Dünya Kadını Olmak

Ezber Bozduran Satırlar: Dünya Kadını Olmak
 

Kadınların yaşam tarzında bir kaç farklı seçenek vardır. Eğer bağımlı bir yaşamı seçerseniz bazı kuralları izlemeniz gerekir. Örneğin; çocuk sahibi olmak, kocanın sözünü dinlemek, büyük bir ev hayali kurmak gibi. Diğer seçeneğiniz ise bağımsızlıktır. Bu seçenekte bir kadın olarak izlemeniz gereken kurallar yoktur. Kendi kendinize yaşayabilirsiniz. Başka baş etmeniz kurallar karşınıza çıkar. Beklenmesi gerekenler; diğerleri ile laflayamazsınız, başka bir kadının kocasının yakın arkadaşı olmamanız beklenir vs... Ya da bunların dışında güçlü olanlar için bazı başka tercihler de vardır. Dinlenmek için kendine zaman ayırmak ise bu yaşam tarzında kabul edilebilir değildir.

 

Kadınlar günü tüm dünyada kutlandığında bizler yaşamın tercih etmediğimiz kısmının da ortak bir parçası olduğumuzu hissederiz. Bu özel gün insan olmanın temel ihtiyaçlarını açıklar; güvenlik, emniyet, kişisel yaşam ve hayat koşulları bunların temelini oluşturur. Onun hayatı tüm dünyada bu koşullarla kuşatılmıştır. Bu modern hayatın da bir gereğidir aslında. Nüfus bozulmanın ilk başlangıç aşaması olarak buna yardım eder. Bu bozulmanın sosyal etkileri kadın toplumunu gizlice etkiler. Eğer bir insan olarak kadına saygılı bir toplumda doğduysanız bu sizin kültürel davranış şeklinizi ve düşüncenizi geliştirir. Bunun dışında hiç bir şey kişinin temel düşünce kültünü değiştiremez, çünkü o bölüm toplum baskısından sonra oluşan karakteristik bölümler de içerir.

 

Dünya, kadınlara kadınlar gününde onların özel hisleri için en büyük hediyeleri veriyor. Fakat bazı özel kadınlar var ki gerçekten bağımsızlar. Onlar bugünü bir kutlama zamanı olarak kabul etmiyorlar. Onlar bilinen kadınlar gibi değiller. Onlar diğerleri ve gelecek nesiller için yaşam tarzının iyileştirilmesinin gelecekteki ilişkilerde daha güçlü bağlar oluşturacağına inanıyorlar. Çünkü onlara göre temel insanlık değerleri ve modern yaşam arasındaki en basit bağlantı özgürlüktür. Eğer ailenin yaşam standartlarını yükseltmeden önce çocuk doğurma özgürlüğünü kadına verirseniz annelik arzusunu kaybedersiniz, bu nedenle de gelişmiş dünyada bile kadının özgürlüğü halen imkansız görünüyor.


Eğer ezilen kadının sorunlarının çözümünde bir pay almayı ciddi anlamda önemsiyorsanız, kırsal kesimdeki kadının yaşamı hakkındaki son bilgileri takip etmek onları anlamanıza yardımcı olabilir. Toplum dinamikleri onları taciz ve aşağılama ile karşı karşıya bırakmaktan asla vazgeçmiyorlar. Tüm kamusal faaliyetler kadından özgürlüğünün gücünü almaya çalışıyor. En büyük politik konular kadın haklarına eşitlik, ayrımcılık ve şiddet ile ilgili. Toplumsal ahlaki değerler kadın haklarını prensip olarak savunuyor. Daha da derinlemesine bakıldığında ise kadınların rüyalarını yıkan şeyin görülemeyen problemler olduğu anlaşılıyor. Kadınlar Günü, dünya kadınlarının rüyalarının bir sembolüdür. Ve der ki; “Hepimiz için gelecekte daha güzel günler olacak!”. Kadınların güzelleştirdiği bu dünyada “Dünya Kadını” olmayı hak eden bağımsız tüm kadınların günü kutlu olsun...

 
Toplam blog
: 149
: 652
Kayıt tarihi
: 07.04.10
 
 

Sazsız söze ezgiler diziyoruz, birer birer. "Kim" olduğumuzun belli olmadığı bu dünyada K..