- Kategori
- Futbol
F.Bahçe'ye Yunan darbesi! Samsunspor 3-1 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig 24.hafta mücadelelerinde Fenerbahçe, Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda Samsunspor'a konuk oldu. Stoch'la öne geçtiği maçtan, Yunan oyuncu Gekas'ın hat-trick'iyle 3-1 mağlup ayrılarak lider Galatasaray'la puan farkını kapama fırsatını tepti.
Kaliteli, iyi bir maç izlediğimizi söyleyebiliriz. Tabii bu maça da ilk yarısı ve ikinci yarısı olarak ayrı ayrı bakmak gerektiğini düşünüyorum. İlk yarıda soyunma odasına her ne kadar berabere girilmiş olsa da, Fenerbahçe bariz bir şekilde üstün bir oyunla sahadaydı. Gerçekten özellikle Miroslav Stoch ve Özer Hurmacı'nın katkılarıyla rakip kaleyi epey zorladı. Bu oyuncuların dışında tabii diğer futbolcular çok fazla destek vermedi, savunmada verilen bazı açıklar da sinyal seslerini beraberinde getirmişti ama yine de, rakip kaleye fazla giden taraf sarı lacivertliler olduğu için sanırım soyunma odasında Aykut Kocaman bu durumun üstünde pek durmadı.
İkinci yarı tam anlamıyla Samsunspor fırtınası vardı. Ara ara Fenerbahçe rakip kaleyi zorlasa da, özellikle defansın arkasına atılan toplar ve Gekas'la Ekigho'nun uyumu sayesinde ev sahibi ekip rakibinin üstüne gelmeye başladı. Attıkları gollere bakarsak da, doğrudan savunma hatalarının olduğunu görebiliriz. Samsunspor'un ikinci golünde top arkaya sektiriliyor, Gekas iyi kontrol ediyor ve vuruyor. Vurdurmamak gerek. Üçüncü golde zaten Gekas gibi bir tehlikenin ceza sahası içinde bomboş kafa vurması bence akıl almaz bir hata. Tabii golden sonra daha da cesaretlenip rakip kaleye daha da fazla geldiler. Burada üstünde durulacak noktalar var.
Samsunspor'la başlamak istiyorum. Savunmada özellikle Kemal'in hatalarıyla zor anlar yaşadılar. Sadece bir gol yiyerek ilk yarıyı tamamlamaları onlar için bir şans ve bir moral oldu. Özellikle sağ kanadı iyi kullanarak rakip kaleye gelmeye çalıştılar. Lakin futbolcular bazen çok gereksiz şekilde topu ayaklarında fazla tuttular. Oyunun bazı bölümlerinde iyi paslar yapamadılar. Bugün yaptıkları en iyi şey defans arkasına top atmaktı sanırım. Gekas'ı koşturup oynatabilmek, ona top ulaştırabilmek çok önemliydi, bunu başarabildikleri için üç puanı almayı bildiler. Bir de, Serdar Özkan'ın girdikten sonra oyuna olumlu etkilerinin olduğunu düşünüyorum.
Fenerbahçe'ye gelirsek, öncelikle takımın beklerini gerçekten anlayamadım. Sağ bekte Orhan'dan bir Gökhan Gönül performansı beklenemezdi belki ama hücuma destek vermedi, bununla beraber çok da kontrollü oynadığını düşünmüyorum. Sol bekte Reto Ziegler, çok fazla açık verdi. İleriye çıkıp geri dönemedi. İkinci yarıda atılan toplara bakarsanız, hep onun kademesine giren futbolcular olduğunu görürsünüz. Sarı lacivertlilierin savunmada büyük sıkıntıları olduğunu gördük. Duran toplarda adam paylaşımı yapamadılar. Gekas'ı madem durduramıyorsunuz, öyleyse adam adama oynayın, mesela Yobo bugünün bana göre iyi isimlerindendi. O Gekas'ı markaj altına alsa, belki de böyle goller yenmezdi fakat sanırım Aykut Hoca bunu göremedi.
Bununla beraber, Fenerbahçe orta sahasının da iyi olduğunu düşünmüyorum. Emre'nin olmaması takımı kötü etkiledi. Alex oyuna sonradan girdiğinde de bir şey veremedi. Özer, iyi toplar attı fakat oyundan düşmemesi gerekiyordu. Kanatlardan iyi top alamadı konuk ekip. Bienvenu neredeyse yoktu. Sonradan giren Semih de aynı şekilde. Bugün Fenerbahçe adına gerçekten isteyerek, mücadele eden, formanın hakkını veren bir futbolcu varsa, o da Miroslav Stoch'tur ki bu takımı sırtlayan adamdır. Takımın yeni Alex'i gibi görünüyor ama ona yardımcı olan birileri olmadığı zaman, o da bir noktadan sonra ister istemez etkisiz kalıyor.
Bugünkü fırsatı tepmemeliydi sarı lacivertliler... Üç puanlık farkı kapatamadılar. Bunun gerekçeleri düşünülmeli. Deplasmandaki kötü karnenin düzeltilmesi için bir şeyler yapılmalı... Aykut Kocaman umarım bu durum için bir şeyler düşünür. İki takıma da başarılar diliyorum...