Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Gekas "in" Defans "out"

Gekas "in"  Defans "out"
 

Fenerbahçe; orta alanda Emre'den yoksun ve hafta sonu oynanacak Beşiktaş derbisi öncesi en büyük kozu Alex'i kulübede bırakarak maça başladı. Henüz 6. dakikada rakip defansın hatası ve Stoch'un sürati ile golü erken buldu. Ancak rakibin tatlı-sert oyunu, orta alanda topa hakim olmayı engelliyordu.

Son haftalarda olduğu gibi takım Stoch ve Caner'in ofansif baskıları ile pozisyon bulma çabasındaydı. Gökhan Gönül'ün yokluğunda sağda Özer ve Orhan'ın iyi niyetli mücadelesi göze hoş geldi. Ancak Mehmet ve Cristian yine suya sabuna dokunmayan taraftaydılar. Ne defansa ne de ileri uca pek fazla faydaları dokunmadı.

Fenerbahçe'nin orta alan ve defanstaki oyuncularının yumuşak presleri, rakibi önlerinde tutma tercihleri ve oyunu ağırdan almaları, Samsunspor'un bu akşamki performansının en önemli etkenlerinden biriydi. İleride kaptırılan toplarda Fenerbahçe'nin orta alanda pres yapamayışı ve takımın saha içi dağılımındaki hatalar artık pahalıya maloluyor. Yobo ile Serdar'ın da son haftalardaki formsuzluğu rakibin ekmeğine yağ sürüyor.

Samsunspor'un bu akşam ki gollerinde Gekas'ın tecrübesi ve pozisyon takibindeki becerisi kadar, Yobo ve Serdar ikilisin takımları adına olumsuz katkıları da yadsınamaz. İlk gol; Serdar'ın ceza sahası içinde Gekas'a yaptığı gereksiz bir çekme hareketi sonucu Samsunspor adına penaltıdan geldi. İkinci gol; yine Serdar'ın Gekas'ı, kalenin 3 adım önünde marke etmesi gerekirken, yanında durarak golü seyretti. Son golde ise Yobo, Gekas'ın arkasında kalarak, ceza sahasına yapılan ortada çok rahat bir kafa vuruşu ile gol atmasını sağladı.

Samsunspor'u bu akşamki performansından dolayı tebrik etmek gerekir. Alt sıralardan kurtulma çabalarını; hırslı ve istekli oyunlarıyla sahaya yansıtmasını bildiler. Fenerbahçe'ye ise; bazı futbolcuları ayrı tutarak söylemek gerekirse, bu hırs ve azimden puan değil ders çıkarmak kaldı.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..