Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Moussa Sow' un suçu ne !

Moussa Sow' un suçu ne !
 

Devre arası transfer dönemini sadece forvet takviyesi ile tamamlayan Fenerbahçe; 2012 yılının ilk derbisinde, kendi evinde 3 puanı futbol oynamadan kazandı. En önemli 3 oyuncusundan yoksun rakibi Beşiktaş' a karşı, hemen hemen maçın tamamında dağınık bir oyun sergiledi.

Hani Sow tüm sıkıntıları çözecekti! Takımın tek eksiği miydi ileri uçtaki zaafı?

Yanlış anlaşılmasın ki, ne Sow' a karşıyım ne de forvet transferine. Aksine Moussa Sow çok beğendiğim bir oyuncu. Ancak takımın şuan ki kurgusunda, tek forvet olarak dünyanın en iyi isimlerini getirseniz adam isyan eder. Orta alandan pas atamıyorsanız, ileride çoğalamıyorsanız, hele ki organize olamıyorsanız; ilerideki adamın suçu ne?

Benim karşı olduğum nokta; Fenerbahçe' deki saha içi kadrolaşma ve adam kayırma meselesi. Adam kayırma diyorum çünkü Aykut Kocaman; Selçuk Şahin ve Cristian'ın bu kadar yeteneksiz olduğunu, Mehmet Topuz'un özellikle son haftalarda takıma katkısının sıfır olduğunu göremiyor olamaz. İster istemez bu işin içinde başka şey arıyorum.

Bu takımda Caner ve Dia yedek oturmamalı. Tüm yükü Stoch' a yüklemek çok yanlış. Hem genç, hem yetenekli oyuncularımız var ancak yeteri kadar verim alamıyoruz.. İnanın iddiam şudur ki; Stoch ve Dia' yı Galatasaray' a versek, rakibimizin tüm sıkıntıları çözülür.

Bu akşam derbi maçında özellikle Mehmet ve Cristian' ı izledim ne yapıyorlar diye. Aykut Hoca, Mehmet' i sağ açık oynatıyor ama Cristian' a yapışık oynuyor. Çünkü kanat oyuncusu değil, öyle bir özelliği yok. Oynayabileceği yer, geride ya da ileride orta alanın ortası. 3 ön libero ile oynuyoruz. Emre hariç, her ikisi de topları yana oynayıp duruyorlar. Üstüne bir de Emre' nin sakatlığı ile Selçuk oyuna dahil oluyor. Göbekte 3 oyuncu, risk almaktan çekiniyorlar, rakipten kazanılan toplar yana oynanıyor, alternatif üreten yok, orta saha yok.

Fenerbahçe' de bu tip oyuncuya yer yok. Biz koşan takım istiyoruz, pres yapan, rakibi baskı altına alan oyuncular istiyoruz. Biz Stoch, Caner, Dia gibi oyuncular istiyoruz yoksa tek başına Sow ne yapsın.

**************************** SOW ********************************

**************************** ALEX ********************************

**** STOCH *****  EMRE *********** CANER ***** DİA ***********

**** ZİEGLER ***** YOBO ******* SERDAR ******* GÖKHAN ****

**************************** VOLKAN  ****************************

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..