Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Facebook Sosyalleştirmiyor

Facebook Sosyalleştirmiyor
 

Facebook, son günlerde en çok duyduğumuz kelimelerin başında gelmekte . Kimisi Facebook’un sosyalleştirdiğini savunurken kimisi de tam tersi insanları içe kapanmasında çok büyük etkisi olduğunu böylelikle insanları asosyalleştirdiğini savunmaktadır.

Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerini iletişim sağlama, reklam,tanıtım açısından etkili olduğunu düşünüyorum ancak kişilere sosyallik kazandırdığı noktasında çok ciddi tereddütlerim var. Çünkü insanlar aynı ortamı paylaşarak aynı ortamdan nefes alarak sosyalleşirler. Facebookta dürtmek, messengerde titretmek, twitterda 140 karakterli cümleler kurmak sosyalleşmek değildir. Kişinin facebook profilinde 1000 tane arkadaşı var ama derdi sıkıntısı olduğu zaman o bin arkadaşı ona omuz veremiyorlar destek olamıyorlar, o bin takipçinin birinden bile 10 lira borç isteyemiyor. Ya da veremiyor. Bu içi boş bir arkadaşlık ve etkileşim adına hiç bir şey ifade etmemektedir.

Arkadaşın doğum günü telefon edip yada yanına giderek kutlamak yerine facebook üzerinden kutlanıyorsa ,yeni doğan çocuğu haberi aldığınızda sevincinizi kişinin yanına giderek değilde facebook üzerinden yorum yaparak paylaşılıyorsa , arkadaşlarınızla bir yerlerde otururken sohbet etmek yerine cep telefonunuzu çıkartarak facebooka bakılıyorsa burada sosyallikten bahsedemeyiz ancak asosyalleşmenin belirtileri olarak görebiliriz. Kısacası facebook yada internet aile ve toplumla iletişiminizi ikinci plana itiyorsa bu sosyalleşme değil tam tersi asosyalleşmedir.

“Beğen” ve “Paylaş” unsurları üzerine inşa edilen facebook dışa bağımlı yaşamayı etkinleştirmektedir diye düşünüyorum eğer ki yaptığınız yorumun yada bir paylaşımınızın kaç kişi tarafından beğenildiği yada paylaşıldığı ne kadar etki oluşturduğu sürekli kafanızı meşgul ediyorsa yada sizde bir meraka sebep oluyorsa kendi iç dünyanıza göre değilde başkalarına göre yaşamanın önemli olduğu kumpasına girmişsiniz demektir.Kendi iç dünyasına ve değerlerine göre yaşayan insanların hayatta daha başarılı olduğu yapılan araştırmalarla ortadır bunu da söylemeden geçemeyeceğim.

Adı sosyal medya olan unsurları sosyalleşme yeri olarak değil , haber alma ve iletişim noktasında değerlendirdiğimiz zaman kişilere ve toplumlara daha faydalı olacağı kanısındayım.Her ne olursa olsun olumlu kullandığımız sürece olumlu etkileri olacaktır.Unutmayalım morfini doğru kullanarak ameliyatlar yaparsınız ancak yanlış kullanım sonucu uyuşturucu bağımlısı olursunuz.

Facebook dahil hiç bir şeyin bağımlısı olmamamız dileklerimle.

Sevgi tadında kalın..

 
Toplam blog
: 7
: 181
Kayıt tarihi
: 24.10.17
 
 

Açık sözlü olmayı severim, yazılarımızı sosyal medya platformlarında paylaşmanızdan memnun olacağ..