Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Teknolojiye Göre Toplum ve İnsan Kategorileri

Teknolojiye Göre Toplum ve İnsan Kategorileri
 

Teknolojiye göre bireylerin, toplumların, kurumların ve devletlerin aşağıdaki beş kategoriye ayrıştığını gözlüyorum ancak bunlar artırılabilir veya yeniden yorumlanabilir.    

1-Teknoloji üretenler; bunlar kökten dönüşümler ürettikleri için öncü insan veya üstün insan tanımındadır. Bunların beyinlerinin, fonksiyonlarının ve duygularının çok farklı olduğunu düşüyorum.

2-Teknolojiye hâkim olanlar; değişimi öğrenip bir bütün uygulayan üst düzey Akademisyenler, Yöneticiler ve Uzmanlardır. Bunlarında beyinlerinin, fonksiyonlarının ve duygularının ortalamanın üstünde olduğunu gözlüyorum.

3-Teknolojiyi ihtiyacı kadar bilenler; hayatı aktüel yaşamak için veya çalışma yaşamındaki fonksiyonları nedeniyle teknolojik değişimden ihtiyaç duydukları veya mecbur olduklarını öğrenip kullananlardır. Yaşamın değişimini yüzleşerek anlayan orta düzey insanlardır.

4-Teknoljiyi kullanamayanlar; ileri yaşları veya yaşam şartları (hastane, emekli maaşı gibi) nedenlerle teknolojiyle muhatap ve mecbur olup, birilerinden destek alanlardır.

5-Teknolojiyle tanışmayanlar; doğal yaşamaya devam edenler veya akıl seviyeleri nedeniyle gelişen teknolojinin dışında kalanlardır.

Aynı şekilde; kentler, toplumlar ve devletlerinde aynı kategorilere ayrıştıklarını yaşadığımız devlette birinci kategoride insanların olmadığını, sonrasındaki dört kategoriden insanların olduğunu, toplum ve devlet olarak üçüncü kategoride olduğumuzu gözlüyorum.

Birinci kategoride olan insanlar, şirketler ve devletler dünyayı istedikleri gibi yönlendirmeye ve yönetmeye çabalayanlar, diğerleri de edilgenlerdir.   

Kadri KANPAK

 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..